Hei!
Lurer litt på dette med tvangskarbonering på fat. Når man lager "farris" med sodastream så får vannet en syrlig smak, også hvis det står og blir flatt. Laget nylig en kølsch som jeg ved en feiltagelse karbonerte litt for hardt på fatet. Å få ut gassen slik at det blir passe med bobler er jo en smal sak, men nå synes jeg at jeg kjenner igjen den syrlige smaken av CO2 i ølet. Noen som har noen tanker/erfaringer rundt dette? I en IPA eller annet øl med kraftigere smak er nok ikke dette veldig merkbart, men i øl med mer subtile smaker lurer jeg på om dette kan være et viktig poeng å ta med seg?
m
Lurer litt på dette med tvangskarbonering på fat. Når man lager "farris" med sodastream så får vannet en syrlig smak, også hvis det står og blir flatt. Laget nylig en kølsch som jeg ved en feiltagelse karbonerte litt for hardt på fatet. Å få ut gassen slik at det blir passe med bobler er jo en smal sak, men nå synes jeg at jeg kjenner igjen den syrlige smaken av CO2 i ølet. Noen som har noen tanker/erfaringer rundt dette? I en IPA eller annet øl med kraftigere smak er nok ikke dette veldig merkbart, men i øl med mer subtile smaker lurer jeg på om dette kan være et viktig poeng å ta med seg?
m