Stikke om - Flamsk Red Ale

Hei
Vi har nettopp satt en Flamsk Red Ale etter oppskrift "Brygg ditt Eget Øl" - Greg Hughes og har en del spørsmål da boka forklarer litt dårlig prossesen rundt langtidslagring og gjæring av øl.
Vi har startet ølet med:
WLP665 - Flemish Ale Yeast Blend
WLP500 - Monastery Ale Yeast
Begge uten gjærstarter, altså flasken rett oppi i vørteren.

Vi planlegger også å tilføre frukt. Den originale planen var primærgjæring i 4 uker for så å stikke om til et annet fat med frukt (bringebær, frosne).
Når skal man evt stikke om ølet?
Ettersom vi har brukt villgjær ble vi litt usikker på hvordan vi får kontrollert gjæringa skikkelig. Hvis noen på forumet har tips til langtidslagring og behandling så tar vi imot med åpne armer.

Vi har regnet ca 3 måneder på fat og ett år modning på flasker.

Oppskrift:
Malt
3200gr Vienna
1600gr Pale
250gr Hvete Blanc
300gr Special B
300gr Caramunich II

Vann
26l Mesk
5l Skyllevann

Gjær
WLP665
WLP500

Humle
East Kent Golding (5,7% Alpha) 36gr - 75min
 
Tilbake
Topp