Jeg skal likevel prøve WLP002 på en Sparkling Ale nå til helgen. Blir spennende å sammenligne med WLP009. (Grunnen til at jeg prøver WLP002 er at jeg har slurry stående) Selvfølgelig blir det lav mesketemperatur og en andel sukker. Lav OG og lav FG.
Men WLP009 er da ikke umulig å få tak i for tiden. Sjekk for eksempel Bryggselv. På den annen side var kanskje den opprinnelige posten litt gammel. Jeg brygget en sparkling ale for noen dager siden. Veldig fruktig duft fra gjærlåsen, selv om jeg nok gjæret ved ganske lav temperatur.
Jeg har WLP009 i kjøleskapet og. Planen er å brygge 2 like og gjære med disse to gjærtypene.
Kan ikke si jeg vet så mye om Sparkling Ale og dette blir første forsøk; Blir de ikke veldig bitre med så lav FG og så mye røff humle? (EDIT: Tenker da på fks. Northern Brewer, Pride of Ringwood og fks. Cluster ved 32 IBU)
Jeg har WLP009 i kjøleskapet og. Planen er å brygge 2 like og gjære med disse to gjærtypene.
Kan ikke si jeg vet så mye om Sparkling Ale og dette blir første forsøk; Blir de ikke veldig bitre med så lav FG og så mye røff humle? (EDIT: Tenker da på fks. Northern Brewer, Pride of Ringwood og fks. Cluster ved 32 IBU)
Nei, det er ikke et røft øl. Noe av grunnnen er nok at man stort sett bare tilsetter humle én gang, altså tidlig i koketiden. Mye av de røffe elementene koker bort, så humlesorten har ikke så mye å si. Men jeg hadde nok styrt unna amrikanske sitrusbomber.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.