Sur pale ale - pasjonsfruktpure

Brygga 23l Amundsen Lorita pale ale med basic oppskrift, bare med bortimot 400g citra/mosaic/amarillo, og tilsatte 600g pasjonsfruktpure (iht oppskrift fra Amundsen). Pureen har gjort ølet beskt/småsurt. Tappa nettopp på fat, alt oksygenfritt, og rullekabonerte (første gang med fat). Vil beskheten avta ble med litt tid, eller skal jeg bestille lactose først som sist?
 
# Erfaringsbasert læring :)
Sant så sant. Settet hadde riktignok ligget i 1.5 år ferdig kvernet og i romtemp (både malt, humle, pure og gjær), pga bygging av nytt hus. Forventningene var lav. Bestilte ny gjær + 100g ekstra humle.

Skjønner dog ikke hvordan bryggeriet bruker dobbel mengde, og likevel ikke i nærheten av surheten
 
Smakte du på puréen? Hvordan var dato på den? Mest redd for den ved lang lagring i romtemp...
 
Tilbake
Topp