Hei.
Igår brygget jeg Svart Hav fra Kinn/Vestbrygg.
"Juicet" oppskriften med 2,5kg (ca) Heidelberg pilsner for å få opp ABV noe (samt at jeg hadde det liggende)
Mesketempen ble noe lavere enn de 66 °C som anbefales.
Endte på OG 1.072.
Gjærsatt med S-04.
Gjærer på 22 °C. (anbefalt 20 °C)
Det som er annerledes denne gangen fra de bryggene jeg har satt tidliger, er at gjæringen startet nesten umiddelbart. Full guffe etter ca en time.
Og slik pågår det enda.
Er det gjæringstemp som fører til denne aktiviteten?
Kan den lave mesketempen også spille inn?
Det sies ingenting om gjæringstid i oppskriften.
Hvor lav bør FG være før flasking?
Takk for forum.
Svein Are
Igår brygget jeg Svart Hav fra Kinn/Vestbrygg.
"Juicet" oppskriften med 2,5kg (ca) Heidelberg pilsner for å få opp ABV noe (samt at jeg hadde det liggende)
Mesketempen ble noe lavere enn de 66 °C som anbefales.
Endte på OG 1.072.
Gjærsatt med S-04.
Gjærer på 22 °C. (anbefalt 20 °C)
Det som er annerledes denne gangen fra de bryggene jeg har satt tidliger, er at gjæringen startet nesten umiddelbart. Full guffe etter ca en time.
Og slik pågår det enda.
Er det gjæringstemp som fører til denne aktiviteten?
Kan den lave mesketempen også spille inn?
Det sies ingenting om gjæringstid i oppskriften.
Hvor lav bør FG være før flasking?
Takk for forum.
Svein Are