Tilt hydrometer vanskeligheter

ADale

Norbrygg-medlem
Gikk til det skritt og kjøpte Tilt wrenchen for å få løs lokket. Selv da går det ikke. Rikker seg ikke. Hva bør jeg nå gjøre? Tydeligvis noe som har grodd det fast, vil jeg tro. Er minst 3 år gammelt og jeg m

å skifte batteri. Er den nyere typen uten 2 lokk.

Følger denne: https://tilthydrometer.com/products/tilt-wrench?_pos=1&_sid=9f5bc26ff&_ss=r
 
Sist redigert:
ja, har tatt den under relativt varmt vann i 1 minutt. Tror jeg må legge den i en løsning som får løst dette opp, men spørsmålet er hva? det er jo plast. PBW?
 
Hadde en av samme sort, brukte gummihanske under rørtanga og dro til, da løsna skiten og fikk nytt batteri. Noen små riper i korken, men like god. Der alle ulumskheter kommer til (i riper) kommer også StarSan til:)
Det er dessverre en sannhet med modifikasjoner. Starsan virker bare på reine overflater. Har du ei ripe det setter seg litt møkk i, har du et bakterie-/gjærreir der disse kan forskanse seg og bygge et forsvar av biofilm. Det er ekstremt vaskelig å bli kvitt noe sånt, og det hjelper ikke å pøse på med desinfeksjosmiddel når det ikke når inn til fienden.

Det er dette som er grunnen til at det er om å gjøre å unngå riper i gjæringskarene.
 
Det er dessverre en sannhet med modifikasjoner. Starsan virker bare på reine overflater. Har du ei ripe det setter seg litt møkk i, har du et bakterie-/gjærreir der disse kan forskanse seg og bygge et forsvar av biofilm. Det er ekstremt vaskelig å bli kvitt noe sånt, og det hjelper ikke å pøse på med desinfeksjosmiddel når det ikke når inn til fienden.

Det er dette som er grunnen til at det er om å gjøre å unngå riper i gjæringskarene.
Hjelper det med en runde pvb i forkant av starsanbadet? Har noen småriper i korken på tilten, men har ikke forårsaket problemer ennå. Er vel tilten og pakninger i krana på kjelen/gjæringskaret, som er i plast på den kalde siden i gjæringsforløpet hos meg, resten er stål.
 
Fikk den løs med en enorm mengde kraft og rørtang. Håper pakningen fungerer fortsatt. Kan jo ta ut innmaten og trykkteste den litt under vann før jeg tar den tilbake.
 
Hjelper det med en runde pvb i forkant av starsanbadet? Har noen småriper i korken på tilten, men har ikke forårsaket problemer ennå. Er vel tilten og pakninger i krana på kjelen/gjæringskaret, som er i plast på den kalde siden i gjæringsforløpet hos meg, resten er stål.
Det vil jo helst gå bra - og det var kanskje litt grove riper du lagde, sånn at de er åpnere enn de fine ripene vi gjerne får i den mjuke plasten i gjærigsbøttene. Ellers trur jeg at det viktigste er å ikke la kar og verktøy fra den kalde sida tørke før vi reingjør.

Reingjøringa er stort sett viktigere enn desinfeksjon. Har du gjort ordentlig reint, er desinfeksjon strengt tatt overflødig i følge Charlie Talley, som utvikla Starsan. Og har du ikke gjort ordentlig reint, hjelper det ikke med desinfeksjon. Så desinfeksjon er nærmest ei slags ekstra forsikring, sier han.

Jeg trur nå det er lurt å desifisere, jeg:). Det koster jo ikke stort. Pass bare på at Starsa'en er klar. Blir den grå, virker den ikke, og kan fort bli årsak til infeksjoner heller enn å forhindre dem.
 
Sist redigert:
Det vil jo helst gå bra - og det var kanskje litt grove riper du lagde, sånn at de er åpnere enn de fine ripene vi gjerne får i den mjuke plasten i gjærigsbøttene. Ellers trur jeg at det viktigste er å ikke la kar og verktøy fra den kalde sida tørke før vi reingjør.

Reingjøringa er stort sett viktigere enn desinfeksjon. Har du gjort ordentlig reint, er desinfeksjon strengt tatt overflødig i følge Charlie Talley, som utvikla Starsan. Og har du ikke gjort ordentlig reint, hjelper det ikke med desinfeksjon. Så desinfeksjon er nærmest ei slags ekstra forsikring, sier han.

Jeg trur nå det er lurt å desifisere, jeg:). Det koster jo ikke stort. Pass bare på at Starsa'en er klar. Blir den grå, virker den ikke, og kan fort bli årsak til infeksjoner heller enn å forhindre dem.
Helt enig, er det ferdig tappet eller ferdig brygget er det ingen vits å vente med vaskingen, da heller vente med å tappe/brygge til en har tid til å fullføre med "stil" Det er mye værre å oppdage at all den tiden med et brygg er bortkastet om basseluskene har fått etablere seg i gjæringsforløpet. Rent utstyr bidrar til godt øl:)
 
Tilbake
Topp