Hei!
Fyrste post på forumet. Nykonvertert frå ekstrakt til all-grain brygging. Investerte i ein Speidel 20L for å gjere overgangen smertefri, men begge øla vi har brygga hittil har lukta og smakt særs dårlig... eim og smak av kloakk/silo/korn. Prøvde å lagre den fyrste i eit par månadar, men det vart nesten berre verre.
Fyrste batch nytta vi gjenbrukt gjær, so den vart prime suspect før andre. Andre batch køyrte vi plain brown ale med nottingham tørrgjær, men etter gjæring hadde den AKKURAT samme odør som den forrige. Kverna også kornet litt finare og passa på å ikkje ha lokket på under mesking.
Det mystiske er at vørteren på Brown Alen smakte bra, og var utan hint av denne kloakk/silo/korn odøren. Fyrst etter gjæring at den kom fram.
Foreløpig er vi ikkje særskild nøygde med overgangen frå ekstraktbrygging, der øllet faktisk smakte rett bra
Juleøla står no i fare, so eg håper at erfarne bryggarar her inne har nokon gode råd!
-Tore
Fyrste post på forumet. Nykonvertert frå ekstrakt til all-grain brygging. Investerte i ein Speidel 20L for å gjere overgangen smertefri, men begge øla vi har brygga hittil har lukta og smakt særs dårlig... eim og smak av kloakk/silo/korn. Prøvde å lagre den fyrste i eit par månadar, men det vart nesten berre verre.
Fyrste batch nytta vi gjenbrukt gjær, so den vart prime suspect før andre. Andre batch køyrte vi plain brown ale med nottingham tørrgjær, men etter gjæring hadde den AKKURAT samme odør som den forrige. Kverna også kornet litt finare og passa på å ikkje ha lokket på under mesking.
Det mystiske er at vørteren på Brown Alen smakte bra, og var utan hint av denne kloakk/silo/korn odøren. Fyrst etter gjæring at den kom fram.
Foreløpig er vi ikkje særskild nøygde med overgangen frå ekstraktbrygging, der øllet faktisk smakte rett bra
Juleøla står no i fare, so eg håper at erfarne bryggarar her inne har nokon gode råd!
-Tore