Jeg har laget meg en ipa resept fra bunnen av og etter en uke på gjæring har jeg målt og smakt litt på godsaken.
Første inntrykk var at den var for lite aroma og smak humle og ipaen var litt for bitter, målet var andre veien, lite bitter og mye smak og aroma.
Jeg ønsker å endre litt på det så jeg blandet litt av den humlen jeg har brukt i brygget.
10g Saaz 3%, 5g EKG 6%, 3g tomahawk 14% total 18 gram av ymse slag.
Brygget skal stå til gjæring en uke til.
Spørsmål er som følge:
1: Ødlegger jeg brygget med å tørr humle med denne typen humle kombinasjon og/eller mengde?
2: Kan det stå en uke eller blir det for lenge?
3: Kan øllet endre karakter med modning på flasker slik at humling ikke er nødvendig.
Står klar med humlen men trenger hjelp.....æ
Første inntrykk var at den var for lite aroma og smak humle og ipaen var litt for bitter, målet var andre veien, lite bitter og mye smak og aroma.
Jeg ønsker å endre litt på det så jeg blandet litt av den humlen jeg har brukt i brygget.
10g Saaz 3%, 5g EKG 6%, 3g tomahawk 14% total 18 gram av ymse slag.
Brygget skal stå til gjæring en uke til.
Spørsmål er som følge:
1: Ødlegger jeg brygget med å tørr humle med denne typen humle kombinasjon og/eller mengde?
2: Kan det stå en uke eller blir det for lenge?
3: Kan øllet endre karakter med modning på flasker slik at humling ikke er nødvendig.
Står klar med humlen men trenger hjelp.....æ