I går ettermiddag satte jeg i gang med et nytt brygg, og prøvde kun for andre gang å bruke flytende gjær istedet for tørrgjær. Sist gang gikk det over enhver forventning, men denne gangen har jeg muligens støtt på litt problemer.
Det har seg nemlig slik at det er faretruende lite aktivitet i baljen. Ingen plopping i gjærlåsen overhodet. Jeg har sjekket rundt hele lokket, samt festet for gjærlåsen, og alt ser ut til å være lufttett.
Jeg brukte Wyeast American Ale til denne batchen. Jeg laget starter dagen før, og jeg er sikker på at gjæren fungerte oppi der. Men etter at jeg tilsatte starteren til gjæringskaret, har det skjedd fint lite.
Spørsmålet mitt da er om jeg skal avvente og se situasjonen, eller om jeg skal forsøke å lempe oppi litt rehydrert tørrgjær som en nødløsning? Jeg har noen pakker Windsor liggende, men det var ikke helt den gjæren jeg var ute etter her.
For ordens skyld driver jeg med ekstraktbrygging med litt spesialmalt oppi. Jeg tror temperaturen på starteren lå på rundt 22 grader celcius da jeg lempet det oppi, men vørteren var på 28 grader. Kan dette ha noe med saken å gjøre?
Det har seg nemlig slik at det er faretruende lite aktivitet i baljen. Ingen plopping i gjærlåsen overhodet. Jeg har sjekket rundt hele lokket, samt festet for gjærlåsen, og alt ser ut til å være lufttett.
Jeg brukte Wyeast American Ale til denne batchen. Jeg laget starter dagen før, og jeg er sikker på at gjæren fungerte oppi der. Men etter at jeg tilsatte starteren til gjæringskaret, har det skjedd fint lite.
Spørsmålet mitt da er om jeg skal avvente og se situasjonen, eller om jeg skal forsøke å lempe oppi litt rehydrert tørrgjær som en nødløsning? Jeg har noen pakker Windsor liggende, men det var ikke helt den gjæren jeg var ute etter her.
For ordens skyld driver jeg med ekstraktbrygging med litt spesialmalt oppi. Jeg tror temperaturen på starteren lå på rundt 22 grader celcius da jeg lempet det oppi, men vørteren var på 28 grader. Kan dette ha noe med saken å gjøre?