Ubrukelig måling??

Hei har akkurat satt en Coopers Wheat Beer fra ølsett med 1kg Muntons beerkit enhancer og Safbrew WB-06 gjær  :beersmiley:

Var litt rask på labben og rørte inn gjæren før jeg brukte oechsler vekten.  :doh:  Målte den da til 1.117.

Er dette et mål som kan brukes til utregning av alkohol eller er det bare ubrukelig? ???
 
Om du målte like etter at gjæren ble tilsatt, er det ikke noe problem.

I et ølsett hørtes dette ut som en svært høy måling. Hvor stort volum hadde du?
 
Målingen ble utført ca 5 minutter etter jeg tilsatte gjær.
Jeg brukte 22 l vann.

Betyr dette at jeg kan få et altfor sterkt og usmakelig øl?
Går det an å redde dette?
Nå har det stått et døgn og det putrer livlig i gjærlåsen.
 
Sikker på at målingen er riktig?
Du har vel ikke prøvesmakt på den første batchen og blingset litt?
1.117 er jo på nivå med dessert vin.
det er vel ikke 1017 du mener da?
keep up the good work  :skitbra:
 
Dobbeltsjekket skalaen på oechsler vekten og det var 117 som så vidt jeg forstår er 1.117  :jaha:
Det er også et farget felt på skalaen som indikerer ca. startvekt på øl. 117 ligger endel høyere enn dette.

Frydenlund, du har jo samme oechsler vekt selv så det er bare å sjekke.

Har forøverig prøvesmakt Dark alen jeg flasket for en stund siden. Den begynner å bli skikkelig god  ;D
 
Om du bare kokte ekstrakten med noen få liter vann, og så tilsatte mer kaldt vann etterpå, har bare vørteren vært dårlig blandet. Du bommer ikke noe særlig på beregnet OG når du brygger med ekstrakt, men det er vanlig at målingen blir feil.
 
Dette var litt flaut. :doh: Har en oechsler vekt med flere forsjellige skalaer og har selvfølgelig brukt feil skala.
Sånn er det å være nybegynner.
Ser ut som jeg har en vekt på 1.044, dette stemmer jo litt mer.

Men takk til alle som har engasjert seg.
 
Tilbake
Topp