Howdy!
Jeg brygget en dobbel IPA i går som også var mitt første brygg med humle(pellets).
Dessverre gikk ikke bryggingen helt som planlagt.. Endte opp med at nesten alle humlerestene ble med over i gjæringsspannet. (I tillegg til at jeg drepte termometeret :laugh: )
Så det jeg lurer på er:
1. Vil brygget få en kjip smak hvis jeg bare lar humla bli liggende helt frem til flasking?
2. Humlerestene har nå lagt seg som et 3-4cm tykt lag på toppen av gjæringsspannet. Er det forsvarlig å fjerne det grøfste av dette med ei steril sikt?
Eller vil man forstyrre gjæra for mye da? (Bruker Safeale US-05 tørrgjær).
Eller bør jeg vente til stormgjæringen har gitt seg og så heller stikke om til sekundærgjæring og filtrere da?
Vørteren smakte godt, så jeg skulle gjerne ha reddet sluttproduktet også
Jeg hadde humleposer jeg skulle bruke, men oppdaget at plata på komfyren alene ikke klarte å holde kok i brygget så jeg var nødt til å henge på et "lite" 2,2kW element fra frityrkokeren min...
Var redd humleposen skulle svi seg fast i dette elementet, så jeg droppet den..
Planen er å handle 30 liters stålgryte med kran og bruke en kraftigere induksjonsplate neste gang
Jeg brygget en dobbel IPA i går som også var mitt første brygg med humle(pellets).
Dessverre gikk ikke bryggingen helt som planlagt.. Endte opp med at nesten alle humlerestene ble med over i gjæringsspannet. (I tillegg til at jeg drepte termometeret :laugh: )
Så det jeg lurer på er:
1. Vil brygget få en kjip smak hvis jeg bare lar humla bli liggende helt frem til flasking?
2. Humlerestene har nå lagt seg som et 3-4cm tykt lag på toppen av gjæringsspannet. Er det forsvarlig å fjerne det grøfste av dette med ei steril sikt?
Eller vil man forstyrre gjæra for mye da? (Bruker Safeale US-05 tørrgjær).
Eller bør jeg vente til stormgjæringen har gitt seg og så heller stikke om til sekundærgjæring og filtrere da?
Vørteren smakte godt, så jeg skulle gjerne ha reddet sluttproduktet også
Jeg hadde humleposer jeg skulle bruke, men oppdaget at plata på komfyren alene ikke klarte å holde kok i brygget så jeg var nødt til å henge på et "lite" 2,2kW element fra frityrkokeren min...
Var redd humleposen skulle svi seg fast i dette elementet, så jeg droppet den..
Planen er å handle 30 liters stålgryte med kran og bruke en kraftigere induksjonsplate neste gang