Lenge siden sist jeg prøvde meg på brygging nå, og da var det med normale ølsett fra Europris som smakte så som så.
Uansett har jeg handlet inn følgende:
Til brygget:
Muntons Connoisseurs, Bock Beer, 1,8 kg
Muntons Crystal malt hel EBC 150
Muntons Pils (lager) malt EBC 3,4 2kg
Spraymalt lys 1kg
Amerikansk humle, Alfasyre 5,7 - 6,3% Typisk Aroma humle
Brewferm LAGER undergjær
Utstyr:
Hevert Autosiphon Standard
Flaskebunnfyller for Autosiphon Mini/Standard
Måleglass, plast, 200 ml fra Brouwland
Oechslevekt fra Alla France
Digitalt termometer fra Alla France -50 til +300
Tenkte lage en "minimask" der jeg vanner/bløtlegger malten ut i 6liter en dag i forveien. Varmer opp til 65grader i en time og siler ut vørter.
Koker opp vørteren, tilsetter 40gram Humle og lar det koke 15min før jeg avkjøler det hele.
Koker opp 4L vann og blander ut Spraymalt.
Blander dette sammen med ekstrakten (bock beer) og får det til ca 12-13 grader før jeg visper inn gjær.
Lar det gjære i ca 14 dager. FG ca 10.
Så kommer spørsmålene
Crystal malt'en, skal den bløtlegges samtidig som resterende malt? Tenkte ha 1.8kg malt og 0.2kg crystal malt.
Dette skal bli 23L øl holder det med spraymalt?
Kjøpt utstyr som over, fra før har jeg rensemiddel, gjæringsspann(2stk) og korkmaskin. Noe mer jeg bør ha?
Ellers noen synspunkter på ølet? Kan dette fungere?
Uansett har jeg handlet inn følgende:
Til brygget:
Muntons Connoisseurs, Bock Beer, 1,8 kg
Muntons Crystal malt hel EBC 150
Muntons Pils (lager) malt EBC 3,4 2kg
Spraymalt lys 1kg
Amerikansk humle, Alfasyre 5,7 - 6,3% Typisk Aroma humle
Brewferm LAGER undergjær
Utstyr:
Hevert Autosiphon Standard
Flaskebunnfyller for Autosiphon Mini/Standard
Måleglass, plast, 200 ml fra Brouwland
Oechslevekt fra Alla France
Digitalt termometer fra Alla France -50 til +300
Tenkte lage en "minimask" der jeg vanner/bløtlegger malten ut i 6liter en dag i forveien. Varmer opp til 65grader i en time og siler ut vørter.
Koker opp vørteren, tilsetter 40gram Humle og lar det koke 15min før jeg avkjøler det hele.
Koker opp 4L vann og blander ut Spraymalt.
Blander dette sammen med ekstrakten (bock beer) og får det til ca 12-13 grader før jeg visper inn gjær.
Lar det gjære i ca 14 dager. FG ca 10.
Så kommer spørsmålene
Crystal malt'en, skal den bløtlegges samtidig som resterende malt? Tenkte ha 1.8kg malt og 0.2kg crystal malt.
Dette skal bli 23L øl holder det med spraymalt?
Kjøpt utstyr som over, fra før har jeg rensemiddel, gjæringsspann(2stk) og korkmaskin. Noe mer jeg bør ha?
Ellers noen synspunkter på ølet? Kan dette fungere?