Utbytte. Hvordan regne ut.

Som dere forstår er jeg nybegynner. Har laget mitt første brygg, delvis uten termometer (knust ett og de to andre hadde variasjon på opptil 10 grader). Jeg nok gode termometer nå. Når jeg målte vørteren min etter kok fikk jeg 1051. Oppskriften ville hatt 1056. Er det forskjellen her so er utbytte?
 
I oppskriften skal det stå utbytte, normalt 72 -75%

Så la oss si 72% * (51/56) = 66% utbytte i ditt tilfelle


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Loebrygg kunne også lagt til "forutsatt at volumet er likt".
Hvis ikke, må du korrigere for dette også.
Utbytte er hvor mye sukker du får ut av malten, sammenholdt med hvor mye du teoretisk kan få ut.
 
En batch på 23 liter med OG: 1.056 og 5,6 kg malt (72% effektivitet)
vil vel ha samme effektivitet om den skaleres ned til 11,5 liter og 2,8 kg malt
 
Ikke forvirr TS nå. Han tar meg oppskriftens volum når han finner sin egen effektivitet.
Forutsetter at han har mesket malt og ikke bare kokt sukker/spraymalt etc.
Loebrygg kan nok ha rett, men det er på generellt grunnlag.
-Tror ikke vi er så uenige
 
Det har du rett i, men det må vi jo gå utifra
hvis ikke så kan det jo ikke regnes som effektivitet, men svinn
En brygge kalkulator er nok greiest å benytte seg av ja
 
Tilbake
Topp