Først og fremst takker jeg veldig for ett flott og informativt forum. Plukker opp nyttig tips hele veien....
Jeg har nettopp startet med ølbrygging, og har til nå satt en Weissbier og en Pale Ale. Weissbier'en var min første og den skulle smakes på i går. Utseende er helt topp, men det lukter og smaker gjær av den. I tilleggs synes jeg den var en anelse tam. Skulle likt litt mer kullsyre i den. Ble brukt 6gr sukker pr liter kokt i 3 dl vann.....
Tenker selv den må være tappet på flaske for tidlig. Dvs at gjæringsprossessen ikke var ferdig. Det tenker jeg ut fra at det faktisk luktet gjær ved tapping på flaske. Det gjorde det ikke med Pale Ale'n. Den luktet veldig godt til sammenligning. Men jeg vet jo ikke bare antar.......
Videre ble den gjæret i 15 dager med temperatursvingninger mellom 16 og 21 grader. På flaske ble den lagret på 20 grader i 1 1/2 uke for før nye 1 1/2 uke med ca 22 grader. Dette er ikke gjort ut fra en spesiell plan, men ble heller bare slikt. Igår tok jeg ett par flasker som jeg plasserte i kjøleskapet og åpnet da de var blitt kalde.
Hvorfor lukter og smaker det gjær? Kan det i såfall fikses ved lagring eller må det bare kasseres. Ikke drikkende nå selv om selv ølet i seg selv var friskt og fint.
Jeg har nettopp startet med ølbrygging, og har til nå satt en Weissbier og en Pale Ale. Weissbier'en var min første og den skulle smakes på i går. Utseende er helt topp, men det lukter og smaker gjær av den. I tilleggs synes jeg den var en anelse tam. Skulle likt litt mer kullsyre i den. Ble brukt 6gr sukker pr liter kokt i 3 dl vann.....
Tenker selv den må være tappet på flaske for tidlig. Dvs at gjæringsprossessen ikke var ferdig. Det tenker jeg ut fra at det faktisk luktet gjær ved tapping på flaske. Det gjorde det ikke med Pale Ale'n. Den luktet veldig godt til sammenligning. Men jeg vet jo ikke bare antar.......
Videre ble den gjæret i 15 dager med temperatursvingninger mellom 16 og 21 grader. På flaske ble den lagret på 20 grader i 1 1/2 uke for før nye 1 1/2 uke med ca 22 grader. Dette er ikke gjort ut fra en spesiell plan, men ble heller bare slikt. Igår tok jeg ett par flasker som jeg plasserte i kjøleskapet og åpnet da de var blitt kalde.
Hvorfor lukter og smaker det gjær? Kan det i såfall fikses ved lagring eller må det bare kasseres. Ikke drikkende nå selv om selv ølet i seg selv var friskt og fint.