Finn Berger
Moderator
Jeg har etterhvert gjort den erfaringen at det mørke ølet jeg lager blir bedre enn det lyse. Og problemet med noe av det lyse er en litt ubehagelig rå/"harsh" bitterhet. Kan dette ha med vannet å gjøre? Hva er det eventuelt et symptom på?
(Vi har vann fra et lite, lokalt vannverk. Det er overflatevann fra et område med mye kalk i berggrunnen, og ph er relativt høy, mellom 7.8 og 8.0. Vi har imidlertid ikke noe problem med avleiringer i kokekar etc.. Noen analyse av vannet har jeg ike fått tak i, men nå begynner jeg å lure på om det kanskje kan være en ide å investere noe i det. Jeg bruker kalkulatoren her på Norbrygg, og legger til litt fordi ph'en er såpass høy, men dette blir jo rent gjetningsbasert; jeg skjønner at dette bør jeg få orden på.)
(Vi har vann fra et lite, lokalt vannverk. Det er overflatevann fra et område med mye kalk i berggrunnen, og ph er relativt høy, mellom 7.8 og 8.0. Vi har imidlertid ikke noe problem med avleiringer i kokekar etc.. Noen analyse av vannet har jeg ike fått tak i, men nå begynner jeg å lure på om det kanskje kan være en ide å investere noe i det. Jeg bruker kalkulatoren her på Norbrygg, og legger til litt fordi ph'en er såpass høy, men dette blir jo rent gjetningsbasert; jeg skjønner at dette bør jeg få orden på.)