Vasking av gjær, hvordan forsette?

Hei.

Jeg har denne guiden for gjærvasking, men resultatet ble ikke helt som i filmen. grunnen er nok at jeg hadde veldig mye tørrhumle rett i gjæringskaret, og ikke fikk vekk nok før jeg tømte over.

Jeg har gjort som i guiden, lot det stå 20 min og tok vekk det bunnfallet. Nå har det stått i en time, og ser ut som vedlagt bilde. Som dere ser er det 3 lag, nederst er det humlerester, så ligger gjæren og på toppen ligger det øl. Hvordan skal jeg forsette her? Kan jeg bare tømme av ølet, og bruke gjæren med så mye humlerester? Dette er humerester fra en IPA, og neste brygg jeg skal bruke gjæren på er en IPA.
vask.JPG
 
Ideen er vel å helle ut ølet, som du skriver, og så helle gjær over i et nytt, desinfisert glass, men stoppe når det nederste laget begynner å følge med. Man må altså gjøre dette litt varsomt. Gjenta hele vaskeprosessen dersom du synes du får med for mye av humlerester og døde celler.
 
Hvilken gjær er dette? Det er stor forskjell på gjærtypene. Min erfering er f.eks. at WLP007 er kjempelett å vaske. Den faller til bunns umiddelbart og det er bare å helle av resten. WLP001 blir derimot liggende som et lag på toppen av humlerestene om den får stå lenge, og krever en litt annen tilnærming.
 
Tilbake
Topp