Vil øl på fat modnes i kjøleskap på 3-4grader?

Har akkurat fylt min første keg og satte den i kegeratoren under trykk (~10psi). Har så prøvd å google litt men finner aldri ett entydig svar på om hvorvidt fatet egentlig burde ha stått i romtemperatur først for å modnes (les: conditioning) eller om det modnes helt fint også på 3-4 grader?

Noen innspill?

Takker
 
Har akkurat fylt min første keg og satte den i kegeratoren under trykk (~10psi). Har så prøvd å google litt men finner aldri ett entydig svar på om hvorvidt fatet egentlig burde ha stått i romtemperatur først for å modnes (les: conditioning) eller om det modnes helt fint også på 3-4 grader?

Noen innspill?

Takker

Hei.

Min erfaring er att det modnes på kjøl bare veldig sent. Har brygget øl som først har smakt riktig rett før fatet var tomt. Jeg modner en 3-4 dager i rom temp først.
 
Forskjellige typer øl - forskjellige modnings/lagringstemperaturer.
Mange ales modnes ved 10/12 grader men ikke alle
Pils/lager modnes ved 2/3/4 grader
Øl med høy alkoholprosent modnes også best ved lavere temperaturer.
Men om det gjør noe forskjell på modningsprosessen om man setter på CO2 helt fra starten (jeg regner med for å tyvsmake) eller på slutten av lagringa det veit jeg ikke.
 
Tilbake
Topp