Hei,
I går brygget jeg denne oppskriften, fra den etterhvert infamøse boka ''Ølbrygging fra hånd til munn'', s. 160. Den er skalert for 25l, så jeg doblet det hele for en 50l. batch. Maltsammensetningen ble da slik:
Pale malt...........................11600 g
Munchner malt....................560 g
Brown malt .........................560 g
Chrystal 150 EBC.................560 g
Chockolate malt.................3500 g
Black malt..............................70 g
Foreløpig er jeg ikke veldig vitenskapelig anlagt som hjemmebrygger, jeg like å brygge etter gode oppskrifter jeg vet fungerer. Derfor stusset jeg ikke ummidelbart over mengden chockolate malt, før litt uti bryggingen. Den er jo på nærmere 30% av maltsammensetningen. Rundt om på utenlandske bryggeforum anbefales det ikke mer enn høyst 10% chockolate malt.
Astringent smak nevnes som et sannsynlig resultat av så mye sjokolade. Spørsmålet er om det er bare til å helle ut hele batchen?
Jeg brygger på en BB 60, har ikke regnet på effektivitet, men det ser ut til at den ligger på rundt 75%. Oppskriften angir forventet OG på rundt 1054, mens jeg endte opp med 1070! Vet ikke effektiviteten til Villa Baseline, men noe må jo være ruskende galt?
Er det noen med bedre erfaringsgrunnlag enn meg som kan si noe om hvordan dette brygget vil ende? Brukte 3 pakker rehydret s-05 på hele batchen.
Om det nok en gang viser seg å være tull med denne boka, så heller jeg rett og slett bensin over den og tenner på. Har brygget en del oppskrifter fra den etterhvert, og i majoriteten av tilfellene ender det i tullball pga de utallige feilene. Denne oppskriften er heller ikke rettet på i pdf'en de la ut. Har brukt mye bortkastet tid og penger på grunn av alt dette vaset, og er rimelig lei, Haha!
I går brygget jeg denne oppskriften, fra den etterhvert infamøse boka ''Ølbrygging fra hånd til munn'', s. 160. Den er skalert for 25l, så jeg doblet det hele for en 50l. batch. Maltsammensetningen ble da slik:
Pale malt...........................11600 g
Munchner malt....................560 g
Brown malt .........................560 g
Chrystal 150 EBC.................560 g
Chockolate malt.................3500 g
Black malt..............................70 g
Foreløpig er jeg ikke veldig vitenskapelig anlagt som hjemmebrygger, jeg like å brygge etter gode oppskrifter jeg vet fungerer. Derfor stusset jeg ikke ummidelbart over mengden chockolate malt, før litt uti bryggingen. Den er jo på nærmere 30% av maltsammensetningen. Rundt om på utenlandske bryggeforum anbefales det ikke mer enn høyst 10% chockolate malt.
Astringent smak nevnes som et sannsynlig resultat av så mye sjokolade. Spørsmålet er om det er bare til å helle ut hele batchen?
Jeg brygger på en BB 60, har ikke regnet på effektivitet, men det ser ut til at den ligger på rundt 75%. Oppskriften angir forventet OG på rundt 1054, mens jeg endte opp med 1070! Vet ikke effektiviteten til Villa Baseline, men noe må jo være ruskende galt?
Er det noen med bedre erfaringsgrunnlag enn meg som kan si noe om hvordan dette brygget vil ende? Brukte 3 pakker rehydret s-05 på hele batchen.
Om det nok en gang viser seg å være tull med denne boka, så heller jeg rett og slett bensin over den og tenner på. Har brygget en del oppskrifter fra den etterhvert, og i majoriteten av tilfellene ender det i tullball pga de utallige feilene. Denne oppskriften er heller ikke rettet på i pdf'en de la ut. Har brukt mye bortkastet tid og penger på grunn av alt dette vaset, og er rimelig lei, Haha!