Hei!
Jeg har et litt spesielt spørsmål..
Jeg brygger på Beer Maker 30 (ganske lik som Beer Brew 30, men mindre), og skal brygge en litt kraftigere IPA i helgen.
Har lyst til å sitte igjen med 20 L i bøtta, men har ikke plass til den maltmengden som trengs for å nå OG. Generelt dårlig utbytte hjelper heller ikke..
Typisk ville jeg tilsatt ekstrakt eller sukker for å øke OG, men hadde tenkt å forsøke en annen metode denne gangen.
Si at jeg ønsker 20 L med en OG på 1.067. Med en effektivitet på 60 % trenger jeg da 7 kg malt (kun Maris Otter).
Jeg har bare plass til 5 kg malt i siltønna. Kan jeg da meske kun 5 kg i Beer Maker 30 med litt mindre volum, og meske
2 kg i en vanlig kjele ved siden av, og så blande vørterene etter ferdig mesking?
Hvor mye vann bør jeg meske i kjela, og hvordan kan jeg regne ut nødvendig maltmengde/volum/SG etc?
F.eks. (Tall tatt ut av løse lufta)
"Original vørter": 17 L OG 1.055
"Ekstra vørter": 5 L OG 1.075
"Blandet vørter": 22 L OG 1.065
Må jo selvfølgelig sikte inn mot pre-boil volum og pre-boil OG..
Jeg har et litt spesielt spørsmål..
Jeg brygger på Beer Maker 30 (ganske lik som Beer Brew 30, men mindre), og skal brygge en litt kraftigere IPA i helgen.
Har lyst til å sitte igjen med 20 L i bøtta, men har ikke plass til den maltmengden som trengs for å nå OG. Generelt dårlig utbytte hjelper heller ikke..
Typisk ville jeg tilsatt ekstrakt eller sukker for å øke OG, men hadde tenkt å forsøke en annen metode denne gangen.
Si at jeg ønsker 20 L med en OG på 1.067. Med en effektivitet på 60 % trenger jeg da 7 kg malt (kun Maris Otter).
Jeg har bare plass til 5 kg malt i siltønna. Kan jeg da meske kun 5 kg i Beer Maker 30 med litt mindre volum, og meske
2 kg i en vanlig kjele ved siden av, og så blande vørterene etter ferdig mesking?
Hvor mye vann bør jeg meske i kjela, og hvordan kan jeg regne ut nødvendig maltmengde/volum/SG etc?
F.eks. (Tall tatt ut av løse lufta)
"Original vørter": 17 L OG 1.055
"Ekstra vørter": 5 L OG 1.075
"Blandet vørter": 22 L OG 1.065
Må jo selvfølgelig sikte inn mot pre-boil volum og pre-boil OG..