Weissbier er noe helt nytt for meg. Jeg har laget noen ekstrakt-brygg for noen år siden, og har nå begynt med all grain for 3 uker siden. Mitt brygg nr 2 er en weissbier, og jeg lurer på:
Er det nødvendig med sekundærgjæring? I følge oppskriften skal det sekundærgjæres en uke. Har dette noe for seg for et brygg som ikke skal stå på dunken i måneder? Nå har den allerede stått på primærdunken i 2 uker, fordi jeg er lat. Er det noe poeng å flytte den nå?
For hveteøl: er det noe poeng i å la den stå på dunken lenger enn 2 uker?
Hva med tapping på flasker? Jeg har lest at samme gravitet i 2-3 dager vil si at ølet er klart for flasking, men jeg har ikke målt. Har jeg rett i å anta at den er klar for flasking etter 2 uker i gjæringsdunken?
Er det nødvendig med sekundærgjæring? I følge oppskriften skal det sekundærgjæres en uke. Har dette noe for seg for et brygg som ikke skal stå på dunken i måneder? Nå har den allerede stått på primærdunken i 2 uker, fordi jeg er lat. Er det noe poeng å flytte den nå?
For hveteøl: er det noe poeng i å la den stå på dunken lenger enn 2 uker?
Hva med tapping på flasker? Jeg har lest at samme gravitet i 2-3 dager vil si at ølet er klart for flasking, men jeg har ikke målt. Har jeg rett i å anta at den er klar for flasking etter 2 uker i gjæringsdunken?