Hei.
Skal lage en weizenbock, leste litt i innlegget om dette fra flere år tilbake, men tråden der sporet litt av så da prøver jeg på ny.
Jeg er blitt veldig facinert av http://www.ratebeer.com/beer/schneider-weisse-tap-x-mein-nelson-sauvin/148420/.
Og har lyst til å lage noe i den retning. Den er jo mye lysere enn èn tradisjonell weizenbock. Så jeg tenkte redusere munichmalt nesten helt.
Hva tenker dere om dette til en ca 20 liters batch
Pilsnermalt: 3000 kg (42%)
Hvetemalt: 3500 kg (49%)
torrified hvete: 500g (7%)
Munich malt 15 ebc: 200 g (3%)
Humle:
Nelson Souvin: 60 min - 15g og 20 min - 30 g.
Av gjær tenkte jeg prøve, etter råd, å blande en weizen gjær wlp300 med en blonde ale gjær wlp 550. Så to gjærtuber uten starter der altså.
Forventet farge: 8
Forventet IBU: 26
Abv 7,7%
Skal lage en weizenbock, leste litt i innlegget om dette fra flere år tilbake, men tråden der sporet litt av så da prøver jeg på ny.
Jeg er blitt veldig facinert av http://www.ratebeer.com/beer/schneider-weisse-tap-x-mein-nelson-sauvin/148420/.
Og har lyst til å lage noe i den retning. Den er jo mye lysere enn èn tradisjonell weizenbock. Så jeg tenkte redusere munichmalt nesten helt.
Hva tenker dere om dette til en ca 20 liters batch
Pilsnermalt: 3000 kg (42%)
Hvetemalt: 3500 kg (49%)
torrified hvete: 500g (7%)
Munich malt 15 ebc: 200 g (3%)
Humle:
Nelson Souvin: 60 min - 15g og 20 min - 30 g.
Av gjær tenkte jeg prøve, etter råd, å blande en weizen gjær wlp300 med en blonde ale gjær wlp 550. Så to gjærtuber uten starter der altså.
Forventet farge: 8
Forventet IBU: 26
Abv 7,7%