Til helga er det juleølbrygging, men til uka etter der tenker jeg å lage en svart rug india øl. Bryggselv var tomme for rugmalt da jeg bestilte, så jeg kjøpte krystallrug 190ebc istedet. Lurer litt på hvordan det blir å substituere rugmalt med krystallrug... Tenker også å kappe i småbiter et rugbrød av typen superkompakt og legge den i mesken sammen med resten. Russerene er veldig glade i en drikk som heter kbac (kvas) som baserer seg på bløtlagt rugbrød, sukker og gjær. Det har en riktig behagelig smak etter min mening, så har veldig lyst å prøve å føre dette over i en svart øl, det vil sikkert glede kona også siden hun er fra russland. Problemet er vel kanskje at rugbrød type kompakt og svart er så fulle av konserveringsmidler at det ikke ligner grisen? Tror egentlig ikke det blir noe problem da vi snakker 250-500g på en 6.8kg maltbase.
Hvordan er krystallrug forresten? noen som har gode erfaringer? Hvordan blir det med en dæsj Special-B? 100-200g? Fordelaktig?
Cascade black rye Style: Unspecified Brewer: Runar Stock
Statistics
Volume: 23 liters
OG: 1064
FG: 1010
Alcohol: 7.1 % by vol.
Colour: 74 EBC (Black)
Bitterness: 71 IBU
BU/GU: 1.1
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 7 EBC 5000 g
Cara Rye Malt 190 EBC 600 g
Carafa Special III 1500 EBC 1500 EBC 300 g
Kandis (light) 10 EBC 400 g
Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
Galena 13% alpha 50 g 60 minutes
Cascade 6.5% alpha 40 g 5 minutes
Cascade 6.5% alpha 40 g 1 minutes
Simcoe 13% alpha 10 g 1 minutes
Cascade 6.5% alpha 20 g dry hopped
Fermentation
Yeast: WLP007 Dry English Ale
Comments:
250-500g rugbrød i mesk
Black malt = Carafa s III 1500EBC
Hvordan er krystallrug forresten? noen som har gode erfaringer? Hvordan blir det med en dæsj Special-B? 100-200g? Fordelaktig?
Cascade black rye Style: Unspecified Brewer: Runar Stock
Statistics
Volume: 23 liters
OG: 1064
FG: 1010
Alcohol: 7.1 % by vol.
Colour: 74 EBC (Black)
Bitterness: 71 IBU
BU/GU: 1.1
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 7 EBC 5000 g
Cara Rye Malt 190 EBC 600 g
Carafa Special III 1500 EBC 1500 EBC 300 g
Kandis (light) 10 EBC 400 g
Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
Galena 13% alpha 50 g 60 minutes
Cascade 6.5% alpha 40 g 5 minutes
Cascade 6.5% alpha 40 g 1 minutes
Simcoe 13% alpha 10 g 1 minutes
Cascade 6.5% alpha 20 g dry hopped
Fermentation
Yeast: WLP007 Dry English Ale
Comments:
250-500g rugbrød i mesk
Black malt = Carafa s III 1500EBC