coopers hvete maltekstrakt

Har prøvd å laget hvete-øl av denne: http://bryggeland.no/coopers-selections-wheat-beer-1769.html
Jeg syns det ble litt for surt. Erdinger weisbeer er en type hveteøl jeg liker godt, er på utkikk etter noe lignende som den. Ikke for sur, og god og "fyldig?" smak.

Er det noe jeg kan ha oppi for å fjerne "surheten"?
Finnes det noen andre alternativer? (samme type opplegg, ikke koke selv osv)
Hva er forskjellen på den jeg nevnte ovenfor og denne: http://bryggeland.no/maltekstrakt-hvete-1-5kg-coopers-1427.html
 
Brygget nylig en hveteøl. Ingredienser:

2 bokser Coopers Wheat (uhumlet)
200 gram CaraWheat (kunne godt vært mer...)
1 kilo Wheat DME
70 gram Tettnang 2,1% 60 min
50 gram søt appelsinskall 5 min
1 pakke Wyeast 3068 Weihenstephan

Ble godt, men i hvert fall ikke for surt, så jeg vil nok bruke bitter appelsin og/eller sitron/grapefrukt neste gang jeg evt. brygger denne. Et lite obs!! i forhold til gjæren. Den krever svært god plass på toppen av karet (så jeg etter jeg hadde pitchet), så det ble en umasse skum som brøyta seg vei ut av dunken og fylte gjærlåsen med skum. Maks 20 liter vørter i et 30 liters gjærkar er det som gjelder.
 
Brygget nylig en hveteøl. Ingredienser:

2 bokser Coopers Wheat (uhumlet)
200 gram CaraWheat (kunne godt vært mer...)
1 kilo Wheat DME
70 gram Tettnang 2,1% 60 min
50 gram søt appelsinskall 5 min
1 pakke Wyeast 3068 Weihenstephan

Ble godt, men i hvert fall ikke for surt, så jeg vil nok bruke bitter appelsin og/eller sitron/grapefrukt neste gang jeg evt. brygger denne. Et lite obs!! i forhold til gjæren. Den krever svært god plass på toppen av karet (så jeg etter jeg hadde pitchet), så det ble en umasse skum som brøyta seg vei ut av dunken og fylte gjærlåsen med skum. Maks 20 liter vørter i et 30 liters gjærkar er det som gjelder.
Jeg hadde ikke tenkte å gjøre det så avansert som du beskriver. Kansje jeg prøver meg på det en gang i fremtiden, men har ikke tid til sånt akkurat nå for tiden.
 
Tilbake
Topp