Nylig innhold av AndyHagen

  1. AndyHagen

    Sommerfest i Oslo 11. juni

    Med fare for å være premie-biased her, takk for en superhyggelig kveld! Veldig gøy å smake på NM-premierte, og veldig interessante og øyeåpnende smaksopplevelser i @arne_mo sin regi på tradisjonsbrygg og kveik. Når du kjenner aromaen av ferskstekt italiensk capricciosa-pizza med oregano, og...
  2. AndyHagen

    Sommerfest i Oslo 11. juni

    Tror jeg prøver å raske med meg litt münchener dunkel hvis ikke det begynner å bli for mye øl for en simpel hverdag. :)
  3. AndyHagen

    Norsk juleøl for jula 2025

    Nyttig og interressant lesning som burde vært samlet i en wiki eller tilsvarende!
  4. AndyHagen

    Tråden for dumme spørsmål.

    @bjørni Steinar H svarte på dette tidligere. Definitivt på tide å få humlen i ølet.
  5. AndyHagen

    Tråden for dumme spørsmål.

    Hei, Skeptisk til denne metoden altså @Steinar Tegneby. Så vidt meg bekjent skyldes hop creep enzymer i humlen som omdanner ufermenterbare dekstriner i vørter/øl til fermenterbare sukkerarter. Når humle tilsettes sent vil et ellers stanset fermenteringsløp starte igjen og fortsette til dette...
  6. AndyHagen

    Sosial ølsmakekveld i Oslo

    Som potensiell dommer for OM (?) kjenner jeg at jeg har veldig lite lyst til å sitte i en flight og innse at jeg allerede har smakt det eneste bidraget som finnes av en stil. Selv om jeg vet med meg selv at jeg ville bedømt nøytralt, så vil det være umulig å bevise det samme hvis man blir...
  7. AndyHagen

    NM 2025, den store diskusjonstråden

    Støttes. For et par dager siden fant jeg endelig ut hvor jeg har den typiske infisert øl-lukten fra. Joda: Skorpen på Tines Ridderost. NM: Takk for flott organisering @msevland @Finn Berger og mange flere!!
  8. AndyHagen

    Om øl i mediene

    Som nyslått dommer vurderer jeg å kontakte astronomene for å bistå. https://www.nrk.no/urix/teleskop-har-funnet-tegn-til-liv-pa-fjern-planet-1.17386113
  9. AndyHagen

    NM 2025, den store diskusjonstråden

    Av nysgjerrighet, hva vil du si den er nærmest? Jeg liker mørk lager, men vet ikke om jeg kan si at verken schwarzbier eller dunkel nødvendigvis treffer 100 %. Kunne vært artig å høre hvilken mellomting du har siktet mot.
  10. AndyHagen

    Tilsettninger i øl

    For ordens skyld, med bruksmessig mente jeg vanlig bruk. Dvs at du ikke må bytte oppvaskmaskin i tide og utide slik du må med 200 mg/l Ca fra en kalkrik brønn, feks. Jeg har ikke fulgt med på Ca/Mg-diskusjonen, og skjønte under vannkurset at noen bruker magnesiumklorid, det du sier forklarer...
  11. AndyHagen

    Tilsettninger i øl

    Kan ikke svare på akkurat hva de gjør her, men i og med at det er en del natrium i vannet og dette ikke er kystnært så kan det se ut som om de ionebytter en delstrøm av vannforsyningen. Man ønsker jo ikke kalsiumfritt vann eller alt for høyt natrium - noe man får hvis alt vann i linjen...
  12. AndyHagen

    Gjærnæring

    Husker ikke hva jeg skrev sist, men hvordan et grunnstoff er bundet er veldig viktig for biotilgjengelighet. Som eksempel, selv om det ikke er det samme: det er nesten tre ganger mer jern i enkelte grønnsaker slik som bønner enn det er i kjøtt. I vår fordøyelse er likevel jern mer tilgjengelig i...
  13. AndyHagen

    NM 2024 - den store diskusjonstråden

    Interessant! Antar at øverste søylediagram representerer pallplasseringer per fylke (med mindre én brygger har gjort det sinnsykt bra) ? Med en vekting mot innsendte øl bør det være lett å kåre det beste bryggerfylket!:)
  14. AndyHagen

    NM 2024 - den store diskusjonstråden

    Håper du ikke ryddet til 05:58! ;) Må si det har vært veldig artig å få følge konkurransen og dømmingen så tett i bilder og statistikk, det gir en ekstra spenning og dimensjon! Tommel opp!:)
  15. AndyHagen

    Sur pils

    Hei, Acetaldeyd er ikke surt, så den ville jeg strøket. Også veldig rart hvis det skulle være nok syre akkumulert i tappeslangen din til at ølet blir surt. Jeg har ikke målt, men har opplevd forskjell i syrestyrke mellom syremaltprodusenter. Kan dette være problemet ditt? Hvis ikke, setter jeg...
Tilbake
Topp