Nylig innhold av Arild Tandberg

  1. A

    Lager Braumeister dårlig vørter?

    Jeg har brygget med Speidel Braumeister 50 l i mange år og har aldri opplevd dårlig reusltat, snarere tver i mot: Det er enkelt i brygge de samme ølet flere ganger fordi det er mulig å kopiere alt fra tidligere brygg, så som mesketemperaturer, og -tider. Dette fungerer hver gang. Mitt...
  2. A

    Hvor får jeg kjøpt billig 50- liters ølfat?

    Hei! Fatene er rustfrie. Jeg har fått laget en egen kopling til å åpne dem med. Har litt selvlaget spesialutstyr for vask. Sterilisering gjøres ved å fylle på litt vann og deretter sette fatet på et 6 KW gassbluss og la det koke ca 20 minutter, med stigerør og fatkopling løst på plass (for at...
  3. A

    Hvor får jeg kjøpt billig 50- liters ølfat?

    Jeg har 4 stk 50 l ølfat som jeg skal selge. Tror det er C-kopling. (Guinnes buker eller brukte slike fat). Har også et par fatkoplinger som passer til fatene. 500,- pr fat og 500,- pr kopling. Fatene Se for øvrig et annet innlegg jeg har skrevet i tråden om Coenelius-fat.
  4. A

    Corneliusfat ønskes kjøpt

    Nå er 11 fat bestilt bort, må derfor si stopp nå. De som har bestilt må helst hente selv her på Lillehammer. Skal det sendes, må jeg vite adresse og jeg tar 100,- i ekspedisjonsgebyr: Mye arbeid å ordne med forsendelse. Tid har jeg dessverre for lite av. Vil man unngå postoppkrav som er ganske...
  5. A

    Corneliusfat ønskes kjøpt

    Det er flere som har meldt interesse. For å gjøre dette enkelt, send melding til min private e-post: apgt50@hotmail.com. "Først til mølla", jeg vurderer å kvitte meg med i alt 10 fat på 19 liter. Når alle evt er solgt, melder jeg fra på Forum. Men nå tar jeg kvelden. mvh Arild
  6. A

    Corneliusfat ønskes kjøpt

    Jeg har noen 19 l fat til salgs. De er i god stand. Jeg ser at pris for nye er 950,-. Synes derfor at 450,- pr stk er ok pris. Må hentes i Lillehammer eller sendes for kjøpers regning.
  7. A

    Kriek anyone?

    Hei, nå ble det fart i diskusjonen. Flott! Har i mellomtiden kikket på hjemmesiden til Wyeast og lest deres beskrivelse av "Fruit lambic". Det er en interessant beskrivelse som antyder at dette kan gjøres på flere måter. Ett poeng som jeg la merke til, er: "As it (lambic, min kommentar) ages...
  8. A

    Kriek anyone?

    Hei, folkens! Ser ut til at jeg har truffet et tema som ikke fenger så mange. Men dere er vel i feriemodus. Godt innspill fra Nidveg, men Kriek, det er det vel ikke. Du må rapportere om resultatet når du kommer så langt! Har slått i hjel ventetiden med å brygge 50 l IPA i dag. Engelsk versjon...
  9. A

    Kriek anyone?

    Ett eller annet sted har jeg lest at man kan brygge kriek ved å brygge en ganske vanlig pale ale og sette til kirsebær i sekundærgjæring før det tappes på serveringsfat eller flasker etter noen uker. Dette blir ingen lambic, men resultatet kan ble bra - kanskje? Noe som har erfaring med dette...
  10. A

    Salg av råvarer i Lillehammer

    Det siste året har Lillehammer bryggerie hatt tilbud om salg av råvarer og utstyr til hjemmebryggere. Interessen har vært så liten at vi har vedtatt å legge tilbudet ned med øyeblikkelig virkning.
  11. A

    Er det mulig å få klart øl på fat med naturlig karbonering?

    Desinfeksjonsmidler: Ola B: Nå må du ikke misforstå, jeg har ikke tenkt å ta fra deg salg. Men på Felleskjøpet, som har butikker over mesteparten av landet, fører de surt og alkalisk vaskemiddel som bøndene bruker i melkeanleggene sine. Det ene heter "M.I. syre", inneholder sitronsyre...
  12. A

    Tradisjonelt norsk maltøl og bedømming

    Jeg har mottatt en "personlig" melidng med spørsmål om mitt forsøk med tradisjonelt øl. Legger ut kopi her fodi jeg antar at det kan ha allmenn interesse. Hei! Det jeg har funnet av litteratur er Odd Nordland: "Brewing traditions in Norway" (eller noe sånt). Lesja bondekvinnelag har utgitt en...
  13. A

    Tradisjonelt norsk maltøl og bedømming

    Eduard spør et godt stykke lenger opp vedr. min kommentar om dommerskjemaenes lesbarhet: Jeg mener lesbarhet. Litt utydelig håndskrift (ikke så ille som min) blir ikke bedre etter innskanning. Har ikke løsingen her og nå, men å skriver tydelig, nydelig og prydelig slik vi lærte da jeg gikk på...
  14. A

    Er det mulig å få klart øl på fat med naturlig karbonering?

    Mikrober (bakterier, sopp og virus) er noen smartinger til å overleve. De finnes i to hovedtyper: Aerobe og anaerobe. De første trenger oksygen for å formere seg, de andre trenger det ikke, de kan overleve i et oksygenfritt miljø. De kan altså klare seg i en kullsyreflaske. For oss er det...
  15. A

    Er det mulig å få klart øl på fat med naturlig karbonering?

    Hei! Jeg foreslår at du tapper to fat: Ett med naturlig karbonering slik du ønsker og ett med tilsetning av kullsyre. Så ber du noen av vennene dine til en blindtest. Dersom panelet dømmer litk eller i favør av kullsyre, sier vel svaret seg selv  :brygging: Jeg har konsekvent brukt kul syre (!)...
Tilbake
Topp