Nylig innhold av Armas

  1. Armas

    Hvordan gjærer dere lager-øl?

    Hele gjæringen på 15? Ikke høyere på slutten?
  2. Armas

    Hvordan gjærer dere lager-øl?

    Har 2 pakker til 25 liter
  3. Armas

    Hvordan gjærer dere lager-øl?

    Måler du sg da?
  4. Armas

    Hvordan gjærer dere lager-øl?

    Jeg har brygget lite og fulgt lite med på forum de siste årene. Nå er jeg klar for å få litt øl i skapet igjen, og en klassisk lager er nestemann ut. Før brukte jeg ofte Brulosophy sin "fast lager" metode, og hadde god suksess med den. Nå ser jeg noen tråder der man gjærer lagerøl på...
  5. Armas

    Litt om gjærkvalitet ("vitalitet") for nybegynnere

    Supert! Takk
  6. Armas

    Litt om gjærkvalitet ("vitalitet") for nybegynnere

    Takk for svar, men nå ble jeg forvirret! . Beskriver du ikke her det du i en annen post kaller gjenoppfriskingsstarter? Vitalitetssrarter skal vel ha oksygen?
  7. Armas

    Litt om gjærkvalitet ("vitalitet") for nybegynnere

    Super guide! Takk. Kan du si mer om størrelse på vitalitets-starter? Du sier 1 liter til 25-liters brygg, men hva er det som avgjør dette? Hva i starteren er det som er viktig? Volum, OG, tilgjengelig sukker eller noe annet? Jeg bunnhøster gjær, som gjenbrukes til 100-liters brygg. Hvor stor...
  8. Armas

    Gjenbruke en gjær som stoppet opp?

    Da satser vi på det. Kjenner du til noe teori om hvorfor underpitch kan gi lavere utgjæring?
  9. Armas

    Gjenbruke en gjær som stoppet opp?

    Første gang jeg bruker novalager, men den burde gi 1.012 eller 1.011 som Petter skriver. Satser på at det var underpitch som er årsaken og at gjærkaken kan gjenbrukes.
  10. Armas

    Gjenbruke en gjær som stoppet opp?

    Hei! Jeg har en tsjekkisk lager stående, som tilsynelatende har stoppet på 1.016. Mesket på 68grader, og 1.050, pitchet 1 pakke novalager (litt underpitch). Gjæret på 16 grader og avsluttet på 20grader. Ølet stoppet på 1.016, etter ca. 7 dager og har ikke endret seg suden, er nå på dag 18...
  11. Armas

    Hjelp! Bryggetabbe med lager-gjær

    Liten oppdatering her. Fikk en fin starter som skummet godt, men det virker som om den gjæren jeg har dyrket opp er av det trege slaget. Jeg er nå på dag 22, og SG er nede på 1,013. Det plopper fremdeles i gjærlåsen i ny og ne, så vi får se hvordan dette ender.
  12. Armas

    Hjelp! Bryggetabbe med lager-gjær

    Jeg tok ut 1 liter fra gjæringskaret, og høstet samtidig med alt gjærskum fra toppen sent søndag kveld. Håper på den måten å få med mest mulig gjær som utgangspunkt i starteren. tilsatte også servomyces (kokt) og den står nå på en magnetrører. Reiser tirsdag ettermiddag, så begynner å få...
  13. Armas

    Hjelp! Bryggetabbe med lager-gjær

    Tolmodighet er jo dyd, men desverre ikke en jeg har. Nå er det dag 10 og selv om aktiviteten i gjærlåsen økte litt etter temperaturheving og oksygen, så er jeg fremdeles bare på 1,040. Gjærlåsen plopper nå ca hvert 9. sekund og likevel synker sg med under 1. poeng i døgnet. Så økt aktivitet i...
  14. Armas

    Hjelp! Bryggetabbe med lager-gjær

    Tiltak: hevet temp til 11 grader, 25 sek oksygen , rørte opp trub fra bunnen. senker du ikke temp til ca. 0 etter at gjæring er ferdig??
  15. Armas

    Hjelp! Bryggetabbe med lager-gjær

    Nå ser det ut til at tiltakene har rask effekt. Etter bare 7 timer er det nå mye større aktivitet i gjærlåsen. Tar en ny måling i morgen for å bekrefte. hva tenker dere om veien videre for å redusere sjansen for usmak? Fullføre på 11grader, der den står nå, eller fortsette med fast lager-...
Tilbake
Topp