Nylig innhold av Arnemann

  1. Arnemann

    Gjæring i kalde omgivelser

    Ah, gode tider i vente, ja! Håper på godt med snø, da blir det langtids "lagering" i hagen etter gjæring.
  2. Arnemann

    Gjæring i kalde omgivelser

    Er ingen ekspert på isolasjon, men tviler på isopor er like godt som polyuretanskum - Det har fordelen med at det er lufttett i tillegg. Men om du bygger en boks eller kasse, lufttetter så godt du kan (med forbehold om at CO2 en fra gjæringen må ut) og legger på et godt lag med isopor så kan det...
  3. Arnemann

    Gjæring i kalde omgivelser

    Går også an å bygge noe selv. Billig: Liggeunderlag fra Biltema isolerer bra. Om du skal legge litt mer jobb i det: Polyuretan-skum og sprøyte. Da snekrer du en boks og isolerer innsiden med sprayen.
  4. Arnemann

    Gjæring i kalde omgivelser

    Det vil nok være veldig avhengig av hvor godt du isolerer. Jeg har en Grainfather Conical Fermenter som har isolerte vegger, og jeg klarer fint å holde 17-18 C ølet som står i uteboden når det er 3 grader ute. Denne har vel et element på 30 watt, tror jeg, om ikke det var 20.
  5. Arnemann

    Karbonering i alkoholsterktøl?

    Noen som har erfaringer med CBC-1 fra Lallemand? Jeg har brukt den på en del langtidslagret øl som trenger ny gjær med stor suksess, men aldri prøvd den i noe på over 14%. Den gjør en veldig god jobb i svakere øl, da, og sitter som limt i bunnen av flaskene. Jeg har en batch med mjød som nærmer...
  6. Arnemann

    Bryggertabber

    Har hatt mye fastbrenning i min Grainfather selv. Jeg sluttet å skrape bunnen av kjelen før og under kok, etter tips fra en kompis som også har Grainfather, og vips! Ikke noe mer fastbrent belegg. Syns jo dette virker litt rart, og ikke minst kontraintuitivt, men det har tydlig hjulpet å holde...
  7. Arnemann

    Bryggertabber

    Gjorde lignende i vinter selv! Kok skvettet over på sokken min, midt oppå fotbladet. Svei litt, men gjorde meg nå ferdig med det jeg holdt på med. Da jeg tok av sokken litt senere fulgte det med et hudflak på ca 3x4 cm... Har fortsatt et stort mørkt arr oppå foten! Og hobbithåret kommer nok...
  8. Arnemann

    Tips til saisongjær anyone?

    Fort gjort. Men, om det er én type gjær som lager godt øl på sånne temperaturer så er det nok belgisk gjær, som blant annet WLP565. Hold temperaturen like høy videre (WLP565 er en skikkelig Judas, feiger ut lett), så tenker jeg du får en veldig god saison. Min erfaring med WLP565 er at den blir...
  9. Arnemann

    Ønskes Kjøpt Flasker i Trondheim

    Selvsagt! Sender deg adresse og kontaktinfo med privat melding.
  10. Arnemann

    Ønskes Kjøpt Flasker i Trondheim

    Jeg har en 6-7 kasser med bjørnunger stående. Gis bort gratis til den som henter de selv. Jeg bor på Byåsen i Trondheim.
  11. Arnemann

    Tips til saisongjær anyone?

    Synd med Bakke Brygg ja, men jeg fikk i det minste noen fine ting til en billig penge. De førte fortsatt malt fra Weyermann som er min favoritt, så nå må jeg finne noe annet. Jeg når brygget masse med WLP590, flott gjær. Lager en fantastisk saison, både på lave og høye temperaturer. Aldri hatt...
  12. Arnemann

    Tips til saisongjær anyone?

    Min personlige favoritt er WLP590 French Saison. Denne oppgis også å ha diasticus-trekk, da. Tenker likevel her at vi på dette forumet kanskje er blitt vel paranoide. Normal vasking og renhold er tydeligvis mer enn tilstrekkelig, ettersom jeg har brukt samtlige gjærtyper nevnt i denne tråden...
  13. Arnemann

    Problem med trutning av eikefat

    Kan fort være mugg. Har du brukt lagringsløsning med natriummetabisulfitt og vinsyre, eller bare vann?
  14. Arnemann

    Ny Ølbrygger

    Velkommen, ja! Om tolv måneder har du gått opp 10 kilo i ølmage, er mangfoldige tusenlapper fattigere etter kjøp av utstyr, men er dog en lykkeligere mann!
  15. Arnemann

    Hvordan ta knekken på en villgjærinfeksjon?

    Først og fremst: Flott at du tar dette i egne hender! Det er alt for mye "synsing" og tro rundt på dette forumet. Man bruker sitater fra blogger og forumer, og enkeltuttalelser som "bevis" på noe. Å bruke sin egen forstand og sine egne sanser til å bedømme noe er fundamentalt for forståelse...
Tilbake
Topp