Nylig innhold av Beernut

  1. Beernut

    Miss Saison fra Austmann (oppskrift)

    Som Petter F sier så er den opprinnelige oppskriften basert på 20 liter. Jeg endte opp med ca 24 liter ferdig øl og skalerte litt opp på smakstilsetningene. Kan hende at jeg var litt for forsiktig, men det vil vise seg når det er ferdigmodnet :-)
  2. Beernut

    Miss Saison fra Austmann (oppskrift)

    Denne står nå på flasker og venter på å nytes om ett par uker. Smakte litt på den når jeg tappet på flasker - og smaken var OK men litt "dvask". Håper den blir litt friskere etter å ha modnet :-)
  3. Beernut

    Miss Saison fra Austmann (oppskrift)

    Brygget denne for ett par dager siden - den står nå og gjærer og koser seg :) Jeg fant forresten kun tørre kaffir lime blader og lemongrass i glass med vann. Smakte på de tørre bladene og, vel, det var ikke voldsomt med smak av de. Lemongrass knuste jeg etter beste evne og heller ikke her var...
  4. Beernut

    Rengjøring av flasker er et slit

    Jeg sørger for å skylle flaskene godt rett etter at de er tømt (dette blir vanskelig i veldig festlige lag...) En eller annen gang før jeg skal tappe, minst dagen før men gjerne tidligere, skyller jeg flaskene lett med vann fra springen, "tetter" flaskene med folie og setter dem i stekeovnen...
  5. Beernut

    Hvordan "bruker" jeg denne dunken med malt uten at den oksideres?

    Tror, som @Creekling sier, at CO2 vil være en enkel og grei løsning her. Bare blås gass i flaska og skru på korken godt.
  6. Beernut

    Hakk I sleiv for måling av innhold I kar.

    @Gahr det krever jo ingen modifikasjon og blir en alt for logisk og lettvint løsning :)
  7. Beernut

    Problem med filterhus / innsats

    Enig i det @Easybrew , det medfører litt ekstra arbeid. Grunnen til at vi holder på med det nå er at vi tok med filterutstyr samtidig som vi kjøpte våre første corny fat - og det er jo artig å ha prøvd i alle fall. Om filtrering blir normen eller unntaket gjenstår å se. Med fat og...
  8. Beernut

    Hakk I sleiv for måling av innhold I kar.

    Et alternativ er å finne et egnet stykke listverk / kvartstaff eller lignende og sette merker på for eksempel 15, 20, 25 og 30 liter - alt etter som hva man har behov for :)
  9. Beernut

    Krydder, chili eller andre ting i ølla

    Jeg har også fundert litt på temaet og har funnet blant annet denne: http://byo.com/images/stories/brewspices.xls som gir en oversikt over en del krydder, boil time osv. Det er en tilhørende artikkel som du finner her: http://byo.com/hops/item/1928-brewing-with-spices-techniques
  10. Beernut

    Problem med filterhus / innsats

    Det ble forresten til at jeg bestilte fra England, disse: http://www.ebay.com/itm/121402806419 Melder tilbake når jeg har fått prøvd dem :)
  11. Beernut

    Problem med filterhus / innsats

    Akkurat ja, det var jo interessant @Rolv Bruun . Disse 10"-filtrene passer fint i huset med andre ord?
  12. Beernut

    Problem med filterhus / innsats

    @katla Det stemmer at filteret rører litt på seg når jeg rister på filterhuset. Jeg har sjekket at både filter og filterhus skal være for 9 3/4 men har ikke kontrollmålt. Legger forresten merke til at lokket på filterhuset ser ut til å kunne skrus på enda litt hardere men jeg får det ikke til...
  13. Beernut

    Problem med filterhus / innsats

    Takk for svar så langt :) @RuIn : Jeg hadde trykkventilen åpen på mottaksfatet så det skal ikke være noe problem. @frevev : Filteret hadde ikke fanget opp noe som helst, det var dog farget av ølen men det var ingen sediment synlig i filteret. Jeg husker ikke hva trykket var men det var...
  14. Beernut

    Problem med filterhus / innsats

    Vi har kjøpt 3 corneliusfat og filterutstyr og så fram til å filtrere to brygg i kveld. Jeg vet at det er sterke meninger rundt filtrering og tvangskarbonering - men "let's agree to disagree" på akkurat det for øyeblikket :) Problemet er som følger. Jeg har et 1-micron filter og et 9" 3/4...
Tilbake
Topp