Jeg opplevde også dette på den tida jeg brukte løst sukker og lurte litt på hva det kunne være. Det viste seg at det på mange flasker lå igjen noen sukkerkorn på flaskeåpningen som gav ørsmå lekkasjer etter kapsling.
Hei Finn, kan du se for deg en Duvel klon i 0,5 L «konkurranse» forpakning ihh til Norbrygg?
Kan du se for deg en sur-øl i samme format?
Skal du være tro mot en «type» standardisering synes det for meg som Norbrygg sine krav står for fall.
Energimessig kommet dette likt ut uansett. Det er to faktorer som må tas i betraktning: kostnadsforskjelle på de to ulike energikildene og tidsforbruket (hva setter du som timepris på egen innsats).
Kanskje det. Jeg tror kanskje det er vanskelig å si hva som blir riktigst. En får velge seg en metode og så holde seg til den. Da blir den riktig hver gang.
Humleolje har omtrent samme brytningsindex som sukkeret i vørter. Pga det, og pga den veldig lave konsentrasjonen, er det ikke nødvendig å korrigere for det.
Forøvrig er også tettheten (SG) i vørter (og ferdig brygg) også påvirket av alle andre komponenter enn vann og sukker.
Refraktometer gir en rask, sikker og nøyaktig måling av sukkerinnholdet i vørteren. Og det er nøyaktig korrelasjon med SG. Det er også utmerket til å følge utgjæringa med, siden en der er mest opptatt av gjæringshastighet og om det fortsatt er aktivitet.
Etter endt gjæring kan en velge å bruke...
De tegnene på uønskede mikroorganismer du nevner er jeg helt enig i er «infeksjon»(hårete, slimete etc). Men det brukes også ofte om uønsket, uventet eller avvikende smak etter modning. Det mener jeg er feil. Også fordi det er ingen konkret påvisning av uønskede mikrootganismer.
Modning av øl kan ta mange veier. Både smaksmessig og utseendemessig (bl.a skum). I min verden er det slik at det som smaker bra etter lengre lagring er modning. Uansett hvilken vei det tar.
Hos en brygger som skal treffe en bestemt stil (lage noe som er forhåndsdefinert) er alle...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.