Vi samles igjen på Apollon for nok en ølsmaking med Apollons egen Øl-Nerd som guide.
Denne gangen forbereder vi oss til sommeren og smaker på forskjellige lys lager og lys pils for se om vi klarer å finne det øllet som passer oss når sommervarmen slår til. Disse samlingene er både interessante...
Hei. Ingen innkomne saker.
Uansett blir det møte og påfølgende ølsmaking.
Årets hjemmebrygger i 2024, Hans Christian og Hilde, fikk sin Belgisk Trippel brygget på Håndbryggeriet.
Dette øllet vil være en del av ølsmakingen etter årsmøtet og jeg gleder meg veldig...
Hei alle Vestfold-bryggere.
Årsmøte for Norbrygg Vestfold vil bli arrangert torsdag 06.03.25 klokken
1900 på Apollon i Tønsberg. Det vil i etterkant av møtet bli arrangert
en normal ølsmakingskveld.
Agenda på fylkesårsmøtet er:
– Valg av møteleder og referent
– Godkjenning av innkalling
–...
DESVERRE BLE DETTE UTSATT ... FØLG MED PÅ APOLLON SINE SIDER FOR NY DATO.
Hei.
Våre venner på Apollon i Tønsberg tipset om et lite arrangement imorgen (fredag 17.01 19:00)
Offisielt fra arrangør:
SLIPP PÅ APOLLON
Espen Westum er en ølentusiast og hjemmebrygger full av kunnskap, og på fredag...
Jeg har PBW-rester i øllet mitt. Er dette ødelagt/problematisk eller er det bare "uheldig" ?
Bakgrunn:
Svelger min stolthet og spør på forumet før jeg gjør det jeg er redd jeg må gjøre.
Under flaskingen av batch #49 gjorde jeg min første skikkelige bryggetabbe. Jeg forvekslet min PBW-dunk med...
En av bryggingens absolutte høydepunkter er når jeg har funnet en oppskrift og plukker fra mitt maltlager for å måle opp og kverne, da føler jeg meg som en ekte ølbrygger. Derfor kverner jeg maltet mitt selv !
oppdatert: En av bryggingens absolutte høydepunkter for meg ...
Oppdaget til lett latter at posen med tørrgjær jeg skulle bruke idag plutselig ikke fantes.
Jeg har forstått at det går greit, men ikke heldig, å utsette pitching et halvt døgn. Spørsmålet er hvordan jeg skal forholde meg til gjær næring jeg normalt tilsetter ved slutten av koketiden...
HEI !
I de fleste oppskrifter er meskingen bekrevet slik som dette eksempelet:
60 min. på 69 °C
15 min. @ 77 °C
Spørsmålet mitt er hvordan bryggere forholder seg til det at det kan ta 10 minutters tid å varme opp fra 69 til 77 grader ? (10 min. er selvfølgelig veldig avhengig av mengde og...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.