Jeg satte et ekstraktbrygg i slutten av november. Det er en vanlig pils som jeg brygger mest for at jeg skal ha noe til gjester som rynker på nesa hvis ølet smaker eller lukter noe. Derfor har min interesse for dette ølet vært på et historisk lavmål og nå har det stått i dunken siden den gang...
Jeg hadde litt lav OG her om dagen så jeg kokte i 3-4 timer for å få rett OG. Ble litt skeptisk etterhvert som skummet ble brunere og det ble en del brunt gørr opp langs kanten på kjela.
Skjønner at jeg må ta bort skummet så det skjer neste gang, men er det ellers noe problem med å koke så...
Jeg har en IPA stående i kjelleren som det har ploppet i siden 23. mars og nå tenker jeg den er klar men jeg har ikke noe hygrometer her. Har ikke gjæret hjemme før, så derfor.
Jeg vet refraktometer ikke kan brukes etter det kommer alkohol i vørteren men det er alt jeg har her nå. Så spørsmålet...
Jeg har en Beergun og det skummer som bare pokker selv om jeg har alt kaldt. Det står i brukermanualen at man skal karbonere med 8-12 PSI men dette er da alt for lavt? Jeg bruker 15-20.
Er det noen begrensning i CO2-nivået du kan ha i ølet for at det ikke skal skumme?
Jeg vasket gjæren sist jeg brygget en IPA. Det var WLP007 såvidt jeg husker og det var den 23 januar.
Nå ble den IPAn såpass god at den forsvant så jeg må igang igjen og satte en starter i kveld på den gjæren jeg vasket.
Mr.Malty mente den gjæren var nede på 10% og at jeg ville trenge 2,7...
Jeg tenkte jeg skulle prøve meg på denne:
http://forum.norbrygg.no/index.php/topic,5924.0.html
Og der står det én pakke i en to liter starter på 25 liter. Blir jo egentlig alt for lite i følge Mr.Malty. Merkelig. Kanskje jeg bare skal kjøre på med 4 pakker i en fem liters starter og la det stå...
Jeg satte inn starten på februar som jeg tipper de har i butikken. Men selv om jeg setter 100% blir det jo en for stor starter. Skjønner nå at pils er vanskelig.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.