Nylig innhold av Blæblæ

  1. B

    Lov eller ikke lov

    Jeg møtte en kar med en slags brukthandel. Han sto og solgte ølflasker. Riktignok utgått på dato, og trolig ikke særlig godt. Ble solgt som samlerobjekt. Er dette lov?
  2. B

    Karbonering og fat

    Hei, driver og tapper fra Kegmenter og filteret har sugd seg tett. Kan jeg slippe opp trykket, ta av filteret og rense det. Den oksygenet som måtte komme inn blir jo pumpet rett ut ved nytt trykk?
  3. B

    Mottrykksfyller

    Er det noen som vil selge meg en mottrykksfyller? Kjører strekningen Krsand Moss i morgen og kan hente
  4. B

    Ukarbonert øl

    Hmm. Prøver dette først. For å plaske dem på et fat er ikke særlig smart?
  5. B

    Ukarbonert øl

    2 uker og 10 % ABV..
  6. B

    Ukarbonert øl

    Har flasket en belgisk trippel som ikke vil karbonere. Brukte drops. Er det helt tullete å tømme dem på fat og gønne på? Ser for meg oksidering og sånn.
  7. B

    Gjæringsskap og varme

    Har satt et brygg med kveik i gjæringsskap. Kjøleskap, varmeplate og Inkbird. Kveiken lager jo greit sin egen varme. Prøver å holde temperaturen på 35+, men kveiken lager greit 37 grader. Jeg har skrudd kjøleskapet av i denne prosessen. Bør jeg koble kjøleskapet på Cooler på Inkbirden? Vil tro...
  8. B

    Laktose og koketid

    Driver med en milkstout. Når i løpet av 60 min bør laktose tilsettes?
  9. B

    Grainfather S40

    Er det noen her som har skaffet seg S40, og kan dele litt erfaringer? G40 er langt over budsjett. Brewster Beacon 40L er et annet alternativ.
  10. B

    Sjokoladestout

    Av en eller annen grunn har jeg lagt min elsk på Mokaya. En sjokoladestout. Har noen en oppskrift som funker til sånt?
  11. B

    Karbonering og sånn

    Dette var kveik fra pakke. Lallemann. Note to self. Jeg trenger fat hvis jeg skal kveike. Vil ha meg fra frabedt ølflasker som smeller som champagne Eller går i lufta.
  12. B

    Karbonering og sånn

    Tusen takk for svar. Jeg tørrhumlet, ventet til gjæren var ferdig og tilsatte to karboneringsdrops pr 0,5L Det skummet ikke over. Fint skum. Det var bare mer trøkk i den flaska enn noe annet jeg har jekket. Dette skal ikke lagres. Kjenner jeg er litt skeptisk hvis det kan pådra seg mer trykk...
  13. B

    Karbonering og sånn

    Tusen takk for svar. Jeg tørrhumlet, ventet til gjæren var ferdig og tilsatte to karboneringsdrops pr 0,5L Det skummet ikke over. Fint skum. Det var bare mer trøkk i den flaska enn noe annet jeg har jekket. Dette skal ikke lagres. Kjenner jeg er litt skeptisk hvis det kan pådra seg mer trykk...
  14. B

    Karbonering og sånn

    Satt en IPA med kveik. Var litt bekymret for karboneringen. Testa ei flaske, og du dæven for et smell fra den flaska. Hadde i grunnen tenkt å la dem stå i romtemperatur noen dager til, men fant det tryggest å sette dem kaldt i kjøleskapet. Like lurt eller? Trenger ikke mer trøkk
Tilbake
Topp