Hei!
Brygget en blonde ale for en måned siden, gjæret i 2 uker og så flasket med sukkerlake etter oppskrift.
Så til blemma: jeg har glemt å passe på temperaturen under karboneringen på flasker så den kan ha vert alt fra 4 til 16 grader i 2 uker. Ølet er nesten ikke blitt karbonert i det hele...
Takk for svar ang diameter på kjelen! Silkaret hadde jeg funnet mål på hos olbrygging.no ja men lurte på hvordan effektiviteten eller utbytte blir ved å vinsje opp silkaret sakte under skylling mot å bare heise det helt til topps og skylle når det står der.
Er det noen som kunne målt både innvendig og utvendig diameter på den nyeste BB60'en og postet målene her? Finner ingenting etter mye søk..
Lurte også på om det ville være lurt å montere en vinsj til å heise silkaret gradvis under skylling, om det vil øke utbytte eller om man bare skal dra det...
http://www.olbrygging.no/products/flaskefyller-for-4-flasker
Har gått til innkjøp av den saken der.
Tanken er å ha en kuleventil på ett 60 liters gjæringskar som skal hovedsaklig brukest som tappekar og fore flaskefylleren ved hjelp av tyngdekraftens lover.
Flaskefylleren har 3/4 inntak så jeg...
Hvordan vil skylling med silkar foregå? Blir det bare dratt opp på kanten og skyllt gjennom som med vanlig "fly-sparge" eller må man ha en talje og heise det sakte opp etterhvert?
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.