1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Dårlig karbonert øl pga temperatur. Easy fix?

En tråd i 'Brygging' startet av Brygdis, 20 Jan 2016.

  1. Brygdis

    Brygdis
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei!
    Brygget en blonde ale for en måned siden, gjæret i 2 uker og så flasket med sukkerlake etter oppskrift.
    Så til blemma: jeg har glemt å passe på temperaturen under karboneringen på flasker så den kan ha vert alt fra 4 til 16 grader i 2 uker. Ølet er nesten ikke blitt karbonert i det hele tatt, bare et svakt hint av kullsyre.

    Hva gjør jeg? Trenger jeg ny gjær? Tilsette ny gjær på flasker, evt hvor mye? Kaste, begynne på nytt? Andre forslag?
     
  2. ØyvindO

    ØyvindO
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Rist flaskene forsiktig og sett dem i romtemperatur. Karboneringen går veldig sakte i lavere temperatur.
     
  3. Brygdis

    Brygdis
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ristet og i romtemperatur nå, får håpe det går veien :) Takker!
     
    Ambull1, Storstad og Stig Aa. liker dette.
  4. Old Era

    Old Era
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg pleide å karbonere flaskene i opp mot 30 grader på badet i min forrige leilighet .Bra guff selv etter en uke hehe.
     
    Oddvar Demmo liker dette.
  5. Storstad

    Storstad
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    25 grader 1 uke hos meg gjør susen!
     
  6. raysv

    raysv
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg kjører også på med 25 grader i rommet når jeg karbonerer, begynner så og smake etter en uke og er da somregel ferdig, fatene lar jeg riktignok stå lengre, uten at jeg har gjort meg noen tanker om hvorfor :)

    Sent fra min E6653 via Tapatalk
     

Del denne siden