Dårlig karbonert øl pga temperatur. Easy fix?

Hei!
Brygget en blonde ale for en måned siden, gjæret i 2 uker og så flasket med sukkerlake etter oppskrift.
Så til blemma: jeg har glemt å passe på temperaturen under karboneringen på flasker så den kan ha vert alt fra 4 til 16 grader i 2 uker. Ølet er nesten ikke blitt karbonert i det hele tatt, bare et svakt hint av kullsyre.

Hva gjør jeg? Trenger jeg ny gjær? Tilsette ny gjær på flasker, evt hvor mye? Kaste, begynne på nytt? Andre forslag?
 

ØyvindO

Norbrygg-medlem
Hei!
Brygget en blonde ale for en måned siden, gjæret i 2 uker og så flasket med sukkerlake etter oppskrift.
Så til blemma: jeg har glemt å passe på temperaturen under karboneringen på flasker så den kan ha vert alt fra 4 til 16 grader i 2 uker. Ølet er nesten ikke blitt karbonert i det hele tatt, bare et svakt hint av kullsyre.

Hva gjør jeg? Trenger jeg ny gjær? Tilsette ny gjær på flasker, evt hvor mye? Kaste, begynne på nytt? Andre forslag?
Rist flaskene forsiktig og sett dem i romtemperatur. Karboneringen går veldig sakte i lavere temperatur.
 
Jeg kjører også på med 25 grader i rommet når jeg karbonerer, begynner så og smake etter en uke og er da somregel ferdig, fatene lar jeg riktignok stå lengre, uten at jeg har gjort meg noen tanker om hvorfor :)

Sent fra min E6653 via Tapatalk
 
Topp