Hei!
Brygget en blonde ale for en måned siden, gjæret i 2 uker og så flasket med sukkerlake etter oppskrift.
Så til blemma: jeg har glemt å passe på temperaturen under karboneringen på flasker så den kan ha vert alt fra 4 til 16 grader i 2 uker. Ølet er nesten ikke blitt karbonert i det hele tatt, bare et svakt hint av kullsyre.
Hva gjør jeg? Trenger jeg ny gjær? Tilsette ny gjær på flasker, evt hvor mye? Kaste, begynne på nytt? Andre forslag?
Brygget en blonde ale for en måned siden, gjæret i 2 uker og så flasket med sukkerlake etter oppskrift.
Så til blemma: jeg har glemt å passe på temperaturen under karboneringen på flasker så den kan ha vert alt fra 4 til 16 grader i 2 uker. Ølet er nesten ikke blitt karbonert i det hele tatt, bare et svakt hint av kullsyre.
Hva gjør jeg? Trenger jeg ny gjær? Tilsette ny gjær på flasker, evt hvor mye? Kaste, begynne på nytt? Andre forslag?