Nylig innhold av BryggeKristian

  1. B

    Riste øl etter tørrhumling, Neipa

    Jeg har en Fermzilla 30l allrounder. Ingen mulighet for å fjerne gjær med andre ord. Bruker som regel wlp066 London Fog til Neipa. Gjærer Neipaene mine uten trykk, men kjører inn noen få psi når jeg senker temp til tørrhumling (ca 12 grader). Tørrhumler i 2-3 dager før jeg senker temperatur...
  2. B

    Riste øl etter tørrhumling, Neipa

    Kom over denne filmen her forleden, og tenkte at det var et godt utgangspunkt for diskusjon rundt tørrhumling av Neipa. Ved å bare tilsette humlen på ca 12 grader dumper den jo relativt raskt til bunnen, og man får kanskje ikke utnyttet tilsatt mengde fullt ut? Ved å derimot «rouse» den med CO2...
  3. B

    Til Salgs Ukeg GO 64 byttes mot Corneliusfat 9/12

    Hei. Nei, fortsatt ledig. Hvilket type fat har du?
  4. B

    Pastry Stout?

    Hei! Jeg har en kølsvart øl stående til gjæring nå. Å kalle den Pastry er muligens å dra den litt for langt, men planen var en fyldig deilig dessert-stout på rundt 10% Har bestilt følgende Lorann-essenser (alle 3,75ml) fra Slikkepott - Lakris - Pistasje - Mintsjokolade - Sjokolade -...
  5. B

    Til Salgs Ukeg GO 64 byttes mot Corneliusfat 9/12

    Nærmest ubrukt ukeg GO 64 byttes mot komplett Corneliusfat 9 eller 12 liter. Jeg bor på Kongsberg, og er ikke fryktelig interessert i å sende, så fint om du er i nærheten. Mer info om ukeg her
  6. B

    Tapcooler mottrykksfyller for Vent-Matic / Perlick / Intertap

    Testet tapcooler for første gang i dag. Før jeg spør så får jeg bare beklage om svarene allerede står her i tråden! Jeg opplevde at "ut-ventil" (i mangel på et bedre ord) klusset. Den ville faktisk ikke slippe ut noe som helst før jeg skrudde den fra hverandre, og satte den sammen igjen. Da...
  7. B

    Hvor mye er det igjen i fatet?

    Jeg har Kegtron på mine to fat i kegoratoren min. Synes det fungerer utmerket!
  8. B

    Fermzilla. Bruk, tips og triks

    Nix. Tok med hele Fermzilla`n og la den med 1,5bar trykk i badekaret. Ingen bobler. Tenkte aldri tanken på at de 10l med starsan jeg har oppi har tatt til seg co2, og dermed senket trykket noe i tanken
  9. B

    Fermzilla. Bruk, tips og triks

    noen med status på denne? Så det var linket til et dokument ang dette seinere i tråden, men jeg forstod det ikke 100% og vil ikke at ting skal gå «åt skogen». Har brukt keglube på de fleste pakninger. Planlegger å tilføre o2 gjennom brusestein i bunn etter overføring av vørter. Det vil da ikke...
  10. B

    "Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

    Skal prøve meg på en BEINHARD sjokolade/vanilje stout. Har dog ikke laget en slik oppskrift før, så greit å sjekke med ekspertisen om det mangler noe Est Original Gravity: 1,090 SG Est Final Gravity: 1,017 SG Estimated Alcohol by Vol: 9,6 % Bitterness: 41,9 IBUs Est Color: 66,2 EBC 4,80 kg...
  11. B

    Første selvkomponerte brygg - lettdrikkelig citra/amarillo APA

    Har plenty med Citra, men tenkte det i forhold til Amarillo. Ser jo nå at jeg har beregnet 90g og ikke 100. Justerer nok opp til 2x40g på whirlpool og 2x45g på tørrhumla :)
  12. B

    Første selvkomponerte brygg - lettdrikkelig citra/amarillo APA

    Takk for svar! Mengde humle på de ulike stadiene ser bra ut? Tenkte å legge inn en 5min humle også, men det gjør kanskje ting mer "komplisert" enn nødvendig? PS: Så i ettertid at det er en tråd for slike spørsmål, så burde nok postet der.
  13. B

    Første selvkomponerte brygg - lettdrikkelig citra/amarillo APA

    Etter en del brygg under beltet har jeg lyst til å prøve en selvkomponert APA. Målet er en lettdrikkelig "sommerøl" med mye aroma. Er glad i både citra- og amarillohumle, og tenker derfor at en kombo med disse kan være en flott greie. Når det kommer til malt vil jeg ha en lys øl, og tenker...
  14. B

    Optimal stegmeske-skjema

    Kom over en artikkel for en stund siden som gikk litt i dybden på stegmesking. Jeg klarer dog ikke finne den igjen, men har notert meg ned temperaturene/tidene for de ulike trinnene. Hadde satt stor pris på om noen forklarte kort hva de ulike trinnene gjør, og om de i det hele tatt er...
Tilbake
Topp