Nylig innhold av Brynsj

  1. Brynsj

    Deilige bilder!!!

    Fått tappet fire forskjellige øl på flaske. Litt NM-deltagere og gaver, og noen langtids-leieboere i kjeller. BW kom smertefritt på flaske, men DobbelBock strittet seriøst i mot, havnet både i tak, vegg, gulv og på tappemesteren selv :mad: Varierende fyllingsgrad, men om ikke annet er det...
  2. Brynsj

    Hvilke produkter har Kegland kopiert?

    Hadde jeg bare hatt det huset på hjul, så kanskje
  3. Brynsj

    Norsk ord for purge/purging?

    Blåse-blåse ut Lyden man hører når man trekker i sikkerhetsventilen :)
  4. Brynsj

    varmekabel til å surre rundt fat

    Jeg kjøpte denne etter bokstavelig slitt ut billigvariant kjøpt fra Kina. Den fungerer ennå :)
  5. Brynsj

    Ballock sitter fast

    Du skriver at de sto på riktig ventil, men er det sikkert? Gass-inn har hakk/rille nederst på koblingen, øl-ut er slett. Er det slikt på ditt fat? Kobler man på feil, så kiles ballocken og er vanskelig å få løs.
  6. Brynsj

    For høy meskeeffektivitet

    Beersmith gir 96,3% med 34 l 1051 OG.
  7. Brynsj

    Til Salgs Roller Crush maltmølle selges

    På tide, Finn :beermug: Gleden av å bestemme selv er ubetalelig, selv om det unektelig koster å skaffe seg en maltkvern. Nå følger automatisering og maltlageret, aka frihet til å brygge når man vil:D edit: du er jo en erfaren hjemmekverner, så det overnevnte er kjent problemstilling..
  8. Brynsj

    Deilige bilder!!!

    Imponerende :D Hva er fangehullet fylt med, vann, eller starsan?
  9. Brynsj

    Bitterhumle

    Min erfaring med Chinnok er omtrent den samme. Jeg mener den smaker ganske skarpt, og er grunnen til at jeg foretrekker Simcoe i mine IPAs. Jeg har da brukt den både i bitter og aroma tilsetninger.
  10. Brynsj

    Oksidering på flaske - selv med mottrykksfylling

    Dette har jeg gjort siden jeg begynte med flaksing i 2011, og har kun opplevd at flasker har sprukket ved en anledning. Det skjedde da jeg åpnet ovnsdøra helt opp, hadde det nok litt travelt, men gjør ikke det igjen. Kun en gang opplevde jeg at en flaske sprakk ved korking, men det var en slik...
  11. Brynsj

    Oksidering på flaske - selv med mottrykksfylling

    Setter flaskene i kald ovn og varmer til ca 150 grader 20-30 min. Jeg har som regel skylt flasken rett før oppvarming, så venter til vann er fordampet, vanligvis. Erfaring har vist at nedkjøling bør gå langsomt, med ovnsdør på gløtt 15-20 min før døren åpnes helt. Gjør dette etter at flere...
  12. Brynsj

    Oksidering på flaske - selv med mottrykksfylling

    Jeg bruker stekeovn til desinfisering når jeg tapper på flasker. Slipper starsan-skum :)
  13. Brynsj

    Når er en pils ikke lenger en pils?

    Mitt innspill til når man bør tørrhumle: Aldri Har sammenheng med min totale manglende evne til å lukte, men også en forventing av magisk resultat :eek: Koster mye, humle er dyrt, gir sjelden lite i forhold til forventet resultat, Videre søken på manglende forventet resultat kan også ende med...
  14. Brynsj

    Deilige bilder!!!

    Prøver ut et sirkuleringssystem for kjøling av vørter. Siste bryggedag gikk vasken tett, og jeg måtte fylle kjølevann i bøtte. Det ble noe bøtter! Mye vann som går rett i sluket, så ble inspirert til å prøve ut sirkulasjon. Jeg har en senkepumpe til min fatvasker, så det var en enkel sak å...
  15. Brynsj

    Klaring av øl med gelatin

    Siste pilsen jeg tappet på onsdag var veldig grumsete, sølevann, så i slike tilfeller bruker jeg gelatinpulver, som @Marius K. De første tappingene etter første, som kastes, var uklar, men i dag er det klart. Min teori er at man naturlig nok drar med seg bunnfall i nærheten av stigerøret, og...
Topp