Nylig innhold av C3PO

  1. C3PO

    Sommerøl 2015?

    Har en coronaklone stående til lagring. Oppskriften er basert på en jeg fant her på forumet som fikk mye skryt. http://beersmithrecipes.com/viewrecipe/711428/kyrkjetangen-utepils Inneholder bl.a mais-flak (ligner cornflakes) og 700g uncle bens hurtigris... Hadde i 15ml gelatinpulver utblandet i...
  2. C3PO

    Temperatur på vann til mesking

    29 l @ 76.7C iflg meskeprofil i Beersmith2. Her er dataene jeg la inn (i tilfelle jeg har regnet feil): 11,6 x 2,5 = 29 (liter vann). Malttempt 18C. Kjeletemp 18C. Mesketemp 67C. Maltet absorberer ca 1l vann per kg malt, så om du om du har 8l vann under silbunnen så blir det vel bare 9,4l...
  3. C3PO

    Første pils

    Pilsneren har stått til kjølelagring i ca en mnd nå på 3-4C (har ikke mulighet til lavere temp). Smakte på en etter endt karbonering og en nå. Kjenner et hint av anis før bitterhumlen treffer, ellers ganske ren smak. Skal stå en mnd til. Noen som vet hva anis-preget kan komme av? Gjæret på 8C i...
  4. C3PO

    Hvordan lager/skaffer du etiketter?

    Veldig kjekt med tilbakemeldinger! Har vært på reise og ikke fått svart før nå. Her er en link til en mappe i Dropbox med etikettene til Jedipa: https://www.dropbox.com/sh/qapp7nqht5dmt1g/AAAdt3sZOp10quA2JZ51wFY9a?dl=0 Edit: Bruker forresten ikke noe mal, bare endrer på tekst og grafikk fra...
  5. C3PO

    Hvordan lager/skaffer du etiketter?

    Hvetemalten viste seg å være radioaktiv og begynte å spalte seg til pale malt derfor 120% :D Neida, skrev den etiketten på nattevakt, så 65% ble 85%. Gadd ikke rette opp. Men godt observert!
  6. C3PO

    Cider som ikke gjærer helt ned

    Gjorde det samme for et år siden, for science, med billigste eplejuice (First Price e.l.) og S-04 gjær. Stoppet på 1.010 den også. Jeg brukte mer eplejuice i stedet for sukker for karbonering. Husker ikke hvor mye, men du kan regne ut forholdet slik at det tilsvarer 6g sukker/liter. Står vel i...
  7. C3PO

    Starter med gjenbruk av gjær

    Veldig bra tips. Hjertelig takk! Ifølge Mr.Malty (app) trenger jeg ca 2dl av gjæren ved repitching, men den sier ikke noe om størrelse på starter. Samme input (OG 1,047, 27l lager, tykk 3 uker slurry) gir 2 pakker og en starter på 2,5l. Betyr det at ved repitching så bruker man bare gitt mengde...
  8. C3PO

    Starter med gjenbruk av gjær

    Har tatt vare på 0,5l gjær fra forrige batch med pilsner. Den ble høstet ved flasking fra bunn i gjæringskar, vasket og har stått kaldt på ca 3c i tre uker. Tenkte å bruke denne i neste batch om en uke, men er usikker på hvor mye jeg skal bruke av den, og hvordan jeg skal gå frem. Har kun brukt...
  9. C3PO

    Tråden for dumme spørsmål.

    La det stå.
  10. C3PO

    Tråden for dumme spørsmål.

    Veldig kjekk info! Har alarm satt på -1C i lagringskassen ute. Greit å vite at d var innafor! Har ikke målt kaldere enn 2C inni der ennå, men her i Bergen kommer snøen som regel ferdig måket... :rolleyes:
  11. C3PO

    Diacetyl

    Her er en grei artikkel om diacetyl i øl fra White Labs. Den gir svar på en del spørsmål om hva det er, hvordan det oppstår og kan reduseres/fjernes. http://www.whitelabs.com/files/Diacetyl_Time_Line.pdf
  12. C3PO

    Hvor lenge kan vørter stå etter at den er kokt og avkjølt ?

    Burde gå fint å la det stå noen timer om utstyret er desinfisert. Har gjort dette ved blanding av batcher. Humleposer er det du er på jakt etter. De er elastiske, i motsetning til vaske- og meskeposer (som også fungerer fint). Er ikke nødvendig å bruke sammen med pellets, som løses opp i...
  13. C3PO

    Påskeøl av maltekstrakt, tips til tilsetninger?

    Appelsinskall burde funke fint. Brukes jo i påske-te. Prøvde det i juleøl, men hadde syv sorter krydder i, så kan ikke si vi merket det så veldig. Hadde 1stk på 5l. Tenkte på rosmarin, som brukes i lammelår. Aner ikke om det funker i øl. Honning blir visst spist opp av gjæren og etterlater...
  14. C3PO

    Første pils

    Brygget en pils på mandag med Gahrs oppskrift som utgangspunkt. Har ikke så stor kjele (25l), så brukte mer malt til vørteren som ble spedd ut med nedkjølt, forhåndskokt vann før gjæring. 5kg Pilsnermalt og 400g Munichmalt Kokte 23l vørter, og brukte 4x50g 3,6% Saaz humle (trengte mer humle pga...
  15. C3PO

    Første pils

    Chill-haze? Ta ut en flaske og la den stå i romtemp noen dager. Kjøl den ned til serveringstemp i kjøleskap etterpå og se om den har klarnet. Opplevde samme problemet ved min første lager og var veldig skuffet over uklarheten. Var t.o.m. ekstraktbasert for å teste undergjæring, så burde ikke...
Tilbake
Topp