Nylig innhold av Corky

  1. C

    Høy OG og voldsom utgjæring

    Så den, men neppe hele forklaringen. Mangrove's sier, på sin Faq på hjemmesiden følgende om grunnen til at de ikke anbefaler dekstrose i enkelte av settene: Using liquid malt extract will provide the optimum body and residual sweetness for the taste profile of this kit, whereas, use of dextrose...
  2. C

    Høy OG og voldsom utgjæring

    Vil tro det er en glipp hos Brygg Selv. Både posen og hjemmesiden til Mangrove's sier 18 l. https://mangrovejacks.com/products/baltic-porter-limited-edition
  3. C

    Høy OG og voldsom utgjæring

    Har satt en pouch Baltic Porter ekstraktbrygg fra Mangrove Jacks. Oppskriften sier ca 5,8% ABV før flasking, basert på 1.4 kg ekstra dekstrose, FG på 1.018 og 18 liter til gjæring. Jeg gjorde da et lite grep for å få opp alkoholprosenten «noe». Tilsatte 2 kg beer enhancer fra Europris (50/50...
  4. C

    For mye gjærnæring

    Henter fram denne fra noen år tilbake som står ubesvart, lurer på det samme. Tilsatte den halve teskjea litt på slumpen som vanlig, det går som regel helt greit, men nå hadde næringa klumpet seg litt, så det ble en hel teskje minst, på en 22 liters batch. Vil dobbel dose gjærnæring stresse...
  5. C

    Karbonering og alkoholstyrke

    Bruker Europris sin Muntons Carbonation Drops til flasking. Tapper på 0,75 l Kinn-flasker med patentkork, 2 drops pr flaske, mener det er ca 2 g vekt pr drops, altså ca 4g sukker. (Posens innhold er 160 g og det er 80 drops) Er det innafor? Tenker 3 drops, altså til sammen 6 g på kanksje 0,7 l...
  6. C

    Flaskene i midten

    Ser at urene flasker er en plausibel forklaring, men dette var NYE flasker som ble skylt 4 ganger i svært varmt vann og gitt en god omgang med Star-san. Også patentkorkene lå 30 min i Star-san. Noen andre som har opplevd at bare noen flasker i en batch har en småsur, kjemisk bismak?
  7. C

    Flaskene i midten

    Må først si at jeg ikke har kommet lenger enn å bli ekstraktbrygger. Det kan kanskje være diskvalifiserende blant «ekte» bryggere, men jeg synes kvaliteten på en del av ekstraktbryggene, for eksempel fra Mangrove Jack, er såpass bra, at en svært enkel bryggeprosess overgår det å stå med f.eks en...
  8. C

    Rookie med sitt første brygg – og en kardinalfeil eller to

    Takk for nyttig informasjon og ikke minst en god forklaring!
  9. C

    Rookie med sitt første brygg – og en kardinalfeil eller to

    Denne er nå ferdig og prøvesmakt av en spent førstegangsbrygger som har drukket mye IPA før, og jeg må si jeg er nesten sjokkert over hvor bra den ble, etter koking med lokk og vingling mellom 16.5 og 20.5 grader i gjæringsperioden, og med det aller enkleste bryggeutstyr. Flasket med FG på 1.011...
  10. C

    Rookie med sitt første brygg – og en kardinalfeil eller to

    Akkurat, 1.087ish OG etter ekstra tilsetting av 455 g DME i 8 liter, når forventet er 1.066 uten spraymalt, er jo det jeg selv også antok var riktig. Det sannsynliggjør også riktigheten av OG-målingen på 1.090 i de 6,2 literne jeg satt igjen med etter kjøling. Så hvordan framkom tallet 1.070...
  11. C

    Rookie med sitt første brygg – og en kardinalfeil eller to

    Takk for svar! Det forklarer jo den lave gravitymålingen på dag 12. OG på 1070 gir en ABV på 7,6% hvis SG ikke fortsetter nedover, mot forventet 6% uten den ekstra tilsatte spraymalten. Det betyr at 450 gram spraymalt i et 8 liters kok øker alkoholprosenten med 1,6, dette er vel også innafor...
  12. C

    Rookie med sitt første brygg – og en kardinalfeil eller to

    Gikk for en American IPA minibatch ekstraktbrygg (LME) med forventet OG/FG på 1.066/0.015 Mesket ihht oppskrift spesialmalt i maltpose i 7,5 liter vann, oppskriften sa 70 grader, men jeg hadde nok 71-72 grader. Tenkte jeg hadde lyst på litt mer power enn forventede 6% ABV, så heiv opp 450 g lys...
Tilbake
Topp