Bruker Europris sin Muntons Carbonation Drops til flasking.
Tapper på 0,75 l Kinn-flasker med patentkork, 2 drops pr flaske, mener det er ca 2 g vekt pr drops, altså ca 4g sukker. (Posens innhold er 160 g og det er 80 drops)
Er det innafor? Tenker 3 drops, altså til sammen 6 g på kanksje 0,7 l øl blir litt for mye igjen? («Bruksanvisningen» sier 2 drops pr 0,5 l, men jeg har hatt grei futt i tidligere batcher og helt ok med skum.)
Så til det egentlig spørsmålet: Hvor mye vil 2 drops (4g) i ca 0,7+ l øl øke alkoholprosenten med etter 2 uker med ettergjæring på flaske i romtemperatur (og deretter 2 uker i kjøleskap)? Har hørt tallet 0,3%, som i tilfelle er marginalt, men som noen kanskje vil si ikke er heeelt ubetydelig...
Forventet alkoholstyrke som oppgis for et ølsett er vel før flasking? Men for butikk-kjøpt øl er det etter? Når man karbonerer flaske for flaske, vil det ikke gi litt utslag på styrke både hvor mye sukker(lake)/drops man bruker, og hvor mye væske sukkeret fordeles i? (altså størrelsen på flaskene). Tenker intuitivt at det er reell alkoholstyrke i det ølen ligger i glasset for konsumering som er mest interessant, ikke for bryggeren kanskje, men for konsumenten....
Tapper på 0,75 l Kinn-flasker med patentkork, 2 drops pr flaske, mener det er ca 2 g vekt pr drops, altså ca 4g sukker. (Posens innhold er 160 g og det er 80 drops)
Er det innafor? Tenker 3 drops, altså til sammen 6 g på kanksje 0,7 l øl blir litt for mye igjen? («Bruksanvisningen» sier 2 drops pr 0,5 l, men jeg har hatt grei futt i tidligere batcher og helt ok med skum.)
Så til det egentlig spørsmålet: Hvor mye vil 2 drops (4g) i ca 0,7+ l øl øke alkoholprosenten med etter 2 uker med ettergjæring på flaske i romtemperatur (og deretter 2 uker i kjøleskap)? Har hørt tallet 0,3%, som i tilfelle er marginalt, men som noen kanskje vil si ikke er heeelt ubetydelig...
Forventet alkoholstyrke som oppgis for et ølsett er vel før flasking? Men for butikk-kjøpt øl er det etter? Når man karbonerer flaske for flaske, vil det ikke gi litt utslag på styrke både hvor mye sukker(lake)/drops man bruker, og hvor mye væske sukkeret fordeles i? (altså størrelsen på flaskene). Tenker intuitivt at det er reell alkoholstyrke i det ølen ligger i glasset for konsumering som er mest interessant, ikke for bryggeren kanskje, men for konsumenten....