Nylig innhold av Dag Hovland

  1. Dag Hovland

    Brygge mindre batch enn oppskrift

    Jeg synes dette var en god ide, og skulle ønske jeg brygget mindre batcher da jeg startet med all-grain selv. Du kan greie deg med billigere utstyr, får flere gøye bryggedager, bygger raskere opp erfaring og kan ha større variasjon i øl. @gustavf har en tråd et eller annet sted her med ganske...
  2. Dag Hovland

    Flaskekarbonering, ingen gjær i flasker?

    Instruksjonene fra produsenten er detaljerte, men står dessverre ikke på pakka. Det de skriver er altså at du tilsetter rett etter karboneringssukker i øl som ellers er ferdig gjæra. Så på fat bruker jeg bare helle det rett i fatet, etter sukkeret, mens jeg stikker om, og når jeg flasker heller...
  3. Dag Hovland

    Flaskekarbonering, ingen gjær i flasker?

    Det fins et par tørrgjær som er laget spesielt for karbonering / flaskegjæring. Du kan jo evt. prøve den i en hel eller halv batch og se om det er forskjell. Jeg har brukt fermentis sin safale F-2 det siste halvåret og synes karboneringa er blitt mye mer forutsigbar, men tror de store...
  4. Dag Hovland

    Gjærhåndtering

    Så lenge gjæren ikke er alt for gammel (død) eller du dreper gjæren med for høy temperatur eller rester etter kjemikalier (sulfitt, klorin e.l.) går det stort sett fint. Alt herfra er for å få mest mulig levende gjær inn i jusen. De fleste tørrgjærtypene er nå anbefalt å bare strø et jevnt lag...
  5. Dag Hovland

    "Visste du at..." Små tips, triks og annet nyttig og unyttig fra forumet

    Trykk «Følg» oppe til høyre over tråden. Da kommer det opp en boks hvor du velger om du skal få epost. Om du allerede følger og ikke får epost, må du først velge «Ikke følg» også «Følg»
  6. Dag Hovland

    "Visste du at..." Små tips, triks og annet nyttig og unyttig fra forumet

    Denne burde funke: https://forum.norbrygg.no/threads/forumet-er-oppdatert.43359/ Eller tenkte du noe annet?
  7. Dag Hovland

    "Visste du at..." Små tips, triks og annet nyttig og unyttig fra forumet

    Nå er hele smilies-diskusjonen flyttet til tråden https://forum.norbrygg.no/threads/sinnafjes-surefjes-smilies-osv.43383/
  8. Dag Hovland

    "Visste du at..." Små tips, triks og annet nyttig og unyttig fra forumet

    Trykte du på knappen «Utfør» til høyre for den? Da skal det komme opp et skjermbilde hvor du velger.
  9. Dag Hovland

    Sinnafjes, surefjes, smilies osv.

    Jeg lagde bare denne stilen som et eksperiment etter innspillene om mørkt tema, men tenkte den var for stygg til at noen ville bruke den. Hvis den er bra nok for @JEG og andre vil ha den, så legger jeg den ut.
  10. Dag Hovland

    Hastespørsmål!

    Du kan jo for å være sikker lage en løsning du vet er 1,070 og sjekke. SG 1,070 skal være plato 17, så 17% sukker. Med min ganske dårlige vekt ville jeg veid opp 170 gram sukker, også 830 gram vann, rørt til sukkeret har løst seg opp også målt.
  11. Dag Hovland

    Tråden for dumme spørsmål.

    Men jeg ville egentlig regna med at pulveret vi kjøper i butikken allerede er av dihydratformen, nettopp for at det skal være stabilt i bruk over tid. Men har aldri spurt, så blir gjerne korrigert :) Fuktigheten @Miguel snakker om er jo noe annet, da er det jo flytende vann blandet i pulveret...
  12. Dag Hovland

    Tråden for dumme spørsmål.

    Ifølge Wikipedia har dihydratet tetthet 2,32 gram per ml mot 2,96 for det tørre/reine stoffet. Så hvis ei teskje er 5 ml får du med det reine stoffet 5*2,96/136,1 = 109 millimol. Med dihydratet får du 5*2,32/172,2=67 millimol. For å få 109 millimol av dihydratet trenger du 0,109 * 172,2 /2,32 =...
  13. Dag Hovland

    Forumet er oppdatert

    Hvis du vil ha det som app, og ikke i nettleseren, kan du gjøre det slik: i google chrome er det et valg i menyen på selve nettleseren «Legg til på startsida». Da blir nettsida til en egen app med eget vindu. Fra firefox får du nesten samme funksjonalitet med valget «Installer».
  14. Dag Hovland

    Forumet er oppdatert

    Gå til "nye inlegg" også velg "filtrering" og "fulgt innhold"
  15. Dag Hovland

    Forumet er oppdatert

    Jeg tror det er «Fulgte diskusjonstråder» under menyen «Fulgte» i den hvite menylinja nesten øverst på sida.
Topp