Skal forsøke å lage cider av epler fra egen hagefor første gang.
Tenkte å følge denne oppskriften. https://blogg.bryggselv.no/lag-egen-cider-juicemaskin/
I den forbindelse har jeg følgende spørsmål:
1. Etter at råsaften er i bøtta så tilsetter jeg Campden for å stoppe villgjær og oksidering. Dekker jeg bare til åpningen med et håndkle eller noe, det skal ikke være helt tett?
2. Dagen etter er det bare å tilsette tørrgjæren? Gjæringbøtta må sikkert ristes? Hva med gjærnæring og sukker, trenger jeg det?
Mvh
newbie
Tenkte å følge denne oppskriften. https://blogg.bryggselv.no/lag-egen-cider-juicemaskin/
I den forbindelse har jeg følgende spørsmål:
1. Etter at råsaften er i bøtta så tilsetter jeg Campden for å stoppe villgjær og oksidering. Dekker jeg bare til åpningen med et håndkle eller noe, det skal ikke være helt tett?
2. Dagen etter er det bare å tilsette tørrgjæren? Gjæringbøtta må sikkert ristes? Hva med gjærnæring og sukker, trenger jeg det?
Mvh
newbie