Nylig innhold av Dahlberg

 1. D

  Pumpe Iwaki MD20R

  Ubrukt pumpe selges for kr 1000,- Befinner seg i Harstad. Kan sendes når mottaker betaler frakt. Med ledning men uten støpsel. Tilsvarende pumpe har vært brukt i alle deler av bryggeriet uten problemer, men er kun spesifisert for veske opp til 80 grader. Ytre diameter på tilkobling er 18mm...
 2. D

  Varmeelement på 3500w

  Hvor stort må hullet være?
 3. D

  Anbefaling av termometer med lang probe

  Kanskje langt nok... http://shop.petit-agentur.no/products/digitalt-termometer-145-meter-langt
 4. D

  Saison OG og FG

  Hadde det vært mitt brygg hadde jeg siktet på OG 48-50,mesket på 63 grader i 45 minutt. Ville aldri brukt sukker rett og slett fordi det er unødvendig. Erfaringsmessig havner FG på 06 til 08 som er utmerket etter min smak.
 5. D

  Hvordan ser det ut på "lageret" ditt?

  Relativt godt me plass men det fylles nu greit opp til tider
 6. D

  Flaskevasker med børste

  Kjør en vanlig flaskevaskebørste hos din lokale leverandør. På min gamle va det en løkka i enden av håndtaket. Klipp av denne. Monster så børste i en drill. Flaskevask burde da gå som fot i ose.
 7. D

  Kutting i metall, kegerator

  Vinkelsliper eller metalbor. Gjort  noe lignende med bor, da borret jeg flere hull så tett som mulig og fikk løsnet rørene jeg skulle fjerne.
 8. D

  Pick-up tube?

  Det er lett. Bøy til passende rørstuss. Fin passende silikonslange. Klipp av en liten centimeter. Tre utenpå allerede bøyde rørstuss. Sitter som støpt i hullet på Speideln
 9. D

  Et lite tips.

  Gjort akkurat det samme. Ingen mutter i kåken som passet så bare å kaste seg på t-banen ned til Oslo City og Clas Ohlsen å handle en pose. Hadde ihvertfall nok muttra i hus etterpå
 10. D

  Maltkapasitet i Speidel 50

  Tror behovet for røring og 90 min mesking er sterkt overdrevet. Brygget to testbatcher. En øl med 95% marris otter og 5% spesialmalt. Mesket på 66 grader i 50 min samt utmesk på 78 grader i 15 min. Rørte en gang. Skylte med med 10 og 5 liter vann. En øl med 50% pilsner malt og 50% hvetemalt...
 11. D

  Induksjonsvennlige kjeler?

  Evt kjeler fra niche.no Må riktignok montere kran men prisene er framifrå.
 12. D

  Gir hvete skitten vørter, uansett hvis det er lite?

  Dersom du rørte to ganger i mesken uten å resirkulere etterpå er vel det et greit forbedringspotensial. Alltid ønskelig med resirk etter røring være seg pga stuck mash eller batch sparing.
 13. D

  1318 Wyeast starter pakke poppet ved ankomst i posten. når må/kan den brukes?

  Hadde en wyeastpose som var blåst opp. Telte gjærceller under mikroskop og det hadde null betydning. Viabiliteten var da ca 95%, noe som var helt tråd med alderen på gjæra. Tipper brygging er uproblematisk, men jeg hadde lagd starter, ikke pga oppblåst pakke men pga at jeg alltid lager starter.
 14. D

  380v element på 220v?

  Har brukt elementer fra selgeren cateringparts på ebay. De kan formes som du måtte ønske, grei pris, kjapp levering og elementene har god levetid. Anbefales.
 15. D

  Kjele i Oslo

  Bor du i Oslo er 2080.no billigst siden du kan hente hos dem. Bor du ikke i Oslo og må få tilsendt er niche.no billigst. 2 stk 50 liters kjeler levert til Florø koster kr 2753,- Husk på å velge lokk. Er ikke inkludert i kjeleprisen.
Topp