Nylig innhold av Dahlberg

  1. D

    Pumpe Iwaki MD20R

    Ubrukt pumpe selges for kr 1000,- Befinner seg i Harstad. Kan sendes når mottaker betaler frakt. Med ledning men uten støpsel. Tilsvarende pumpe har vært brukt i alle deler av bryggeriet uten problemer, men er kun spesifisert for veske opp til 80 grader. Ytre diameter på tilkobling er 18mm...
  2. D

    Varmeelement på 3500w

    Hvor stort må hullet være?
  3. D

    Anbefaling av termometer med lang probe

    Kanskje langt nok... http://shop.petit-agentur.no/products/digitalt-termometer-145-meter-langt
  4. D

    Saison OG og FG

    Hadde det vært mitt brygg hadde jeg siktet på OG 48-50,mesket på 63 grader i 45 minutt. Ville aldri brukt sukker rett og slett fordi det er unødvendig. Erfaringsmessig havner FG på 06 til 08 som er utmerket etter min smak.
  5. D

    Hvordan ser det ut på "lageret" ditt?

    Relativt godt me plass men det fylles nu greit opp til tider
  6. D

    Flaskevasker med børste

    Kjør en vanlig flaskevaskebørste hos din lokale leverandør. På min gamle va det en løkka i enden av håndtaket. Klipp av denne. Monster så børste i en drill. Flaskevask burde da gå som fot i ose.
  7. D

    Kutting i metall, kegerator

    Vinkelsliper eller metalbor. Gjort  noe lignende med bor, da borret jeg flere hull så tett som mulig og fikk løsnet rørene jeg skulle fjerne.
  8. D

    Pick-up tube?

    Det er lett. Bøy til passende rørstuss. Fin passende silikonslange. Klipp av en liten centimeter. Tre utenpå allerede bøyde rørstuss. Sitter som støpt i hullet på Speideln
  9. D

    Et lite tips.

    Gjort akkurat det samme. Ingen mutter i kåken som passet så bare å kaste seg på t-banen ned til Oslo City og Clas Ohlsen å handle en pose. Hadde ihvertfall nok muttra i hus etterpå
  10. D

    Maltkapasitet i Speidel 50

    Tror behovet for røring og 90 min mesking er sterkt overdrevet. Brygget to testbatcher. En øl med 95% marris otter og 5% spesialmalt. Mesket på 66 grader i 50 min samt utmesk på 78 grader i 15 min. Rørte en gang. Skylte med med 10 og 5 liter vann. En øl med 50% pilsner malt og 50% hvetemalt...
  11. D

    Induksjonsvennlige kjeler?

    Evt kjeler fra niche.no Må riktignok montere kran men prisene er framifrå.
  12. D

    Gir hvete skitten vørter, uansett hvis det er lite?

    Dersom du rørte to ganger i mesken uten å resirkulere etterpå er vel det et greit forbedringspotensial. Alltid ønskelig med resirk etter røring være seg pga stuck mash eller batch sparing.
  13. D

    1318 Wyeast starter pakke poppet ved ankomst i posten. når må/kan den brukes?

    Hadde en wyeastpose som var blåst opp. Telte gjærceller under mikroskop og det hadde null betydning. Viabiliteten var da ca 95%, noe som var helt tråd med alderen på gjæra. Tipper brygging er uproblematisk, men jeg hadde lagd starter, ikke pga oppblåst pakke men pga at jeg alltid lager starter.
  14. D

    380v element på 220v?

    Har brukt elementer fra selgeren cateringparts på ebay. De kan formes som du måtte ønske, grei pris, kjapp levering og elementene har god levetid. Anbefales.
  15. D

    Kjele i Oslo

    Bor du i Oslo er 2080.no billigst siden du kan hente hos dem. Bor du ikke i Oslo og må få tilsendt er niche.no billigst. 2 stk 50 liters kjeler levert til Florø koster kr 2753,- Husk på å velge lokk. Er ikke inkludert i kjeleprisen.
Topp