Nylig innhold av edorf

  1. E

    Hjelp! Trenger maltmølle / få knust i morgen søndag. I Sarpsborg.

    Hei der ute, er det noen i Sarpsborgområdet som kan hjelpe meg å få knust noe malt i morgen. Oppdaget ikke før jeg kom hjem at malten jeg hadde kjøpt var uknust og har satt av tid til bygging i morgen søndag 24. Juni. Anyone!?
  2. E

    Belgisk hveteøl Wit

    Ja, selvfølgelig avhenger det av mengden :bank2: Det er en 25 liters batch. Hvorfor både maltet og umaltet kan sikkert Gahr svare på... det er i allefall hans navn som pryder settet til Bryggselv. :brygging:
  3. E

    Belgisk hveteøl Wit

    Takk for svar! Betyr det at man f.eks kan meske denne oppskriften på kun ett steg, og allikevel treffe OG 1050-55 og tilstrekkelig utgjæring. Og ikke minst, stadig lage en god wit!? 2,5 kg pilsnermalt 500 g münchenermalt, 25 EBC 1,8 kg hvetemalt 800 g torrified wheat
  4. E

    Belgisk hveteøl Wit

    Takker! Jeg går for 64 i 90,
  5. E

    Belgisk hveteøl Wit

    Hei der! Bruker kjøleboks i bryggeriet mitt og synes det er masete med flere steg i mesketemperatur, selv om jeg har forstått hvorfor. Nå forsøkte jeg en Wit allgrain fra Bryggselv og holdt meg til meskeskjemaet. Bommet fælt på te,prematurt og endte opp med veeeldig tynn mesk. Øl har det blitt...
  6. E

    Blir dette en ESB?

    Tok en test i dag. Stått en uke bare så den er ikke klar... nyskjerrigheten tar overhånd dog. Den er svakt karbonert, har det med at den gæret så langt ut? (1010) og/ eller at gjæren bunnfaller mer enn andre typer? Skal sies at jeg ikke er bekymret om det ikke blir mer kullsyre, er jo ikke...
  7. E

    Blir dette en ESB?

    I stand corrected! OG var 1058...
  8. E

    Blir dette en ESB?

    Har flasket denne i dag. Målte OG til 1010 , så den har gjæret lengre ut enn forventet/beregnet og blir vel tørrere da.... Men som nybegynner er det lærerikt å se effekten av og lage gjærstarter og gjøre en grundig jobb med oksigeneringen (les: vispingen) Blir spennende med første test av dette..
  9. E

    Diverse utstyr ø.k, kjele, meskekar etc Østfold/Oslo

    Takk for tilbudene! Har nå fått det meste i hus.
  10. E

    Blir dette en ESB?

    Mange takk for svar! Var ikke noe feil på den opprinnelige oppskriften altså! Men når jeg først har fått til å lage øl så er det gøy å brife med "poløl" ovenfor venner og familie. Regner med jeg vokser fra det, men det er vel først etter å ha brygget noen stormaktsøl eller barleywine at man...
  11. E

    Blir dette en ESB?

    Hei! Jeg har satt et øl med utgangspunkt i Gahr's Ordinary Bitter. Jeg har økt maltmengden og humlingen og brygget som beskrevet under. Treffer denne kategorien ESB? Jeg hadde ikke noen plan om å treffe en stil på forhånd, men ble nyskjerrig på om min modifikasjon hadde tatt ølet over i en anne...
  12. E

    Tips til denne stouten som skal brygges lørdag?

    Klarte ikke å vente lenger, så nå måtte jeg ta en test. Plukket en av de første flaskene som ble tappet og som jeg regnet med var mest ute å kjøre med grums. 4 dager har de nå stått på 20 grader og ga fra seg et bestemt pffsst når jeg åpnet den. Grumset var vekk, den er allerede karbonert langt...
  13. E

    Tips til denne stouten som skal brygges lørdag?

    Da var det flasket. Men jeg har ikke noe større tro på dette brygget. Veldig grumsete, med store "biter" flytende rundt i ølen. Skulle tøffe meg og droppet irish moss, + fikk med endel trub (er det det det heter?) over i gjøringskaret, men som jeg regnet med/håpte skulle sette seg. Tappet av...
  14. E

    Tips til denne stouten som skal brygges lørdag?

    Prima, skal prøve det neste bryggedag, takk for tips!
  15. E

    Tips til denne stouten som skal brygges lørdag?

    Takk for svar Torga! Jeg kan beskrive utstyret og fremgangsmåten jeg har benyttet her. Kjøleboks med kobbermanifold 40L kjele varmet opp vann og traff mesketemp på 65 grader som jeg holdt i 65 minutter. ca 2,5 ltr vann pr kg malt. Rørte godt. Økte temperaturen til 78 grader i 5 minutter...
Tilbake
Topp