Nylig innhold av eirikk

  1. E

    Juleølkonkurransen 2016 på Tautra

    Hei, jeg sendte en epost til dommerkomiteen om dette, men fikk aldri noe svar: Det kan hende at min adresse var feil registrert på påmeldingstidspunktet. Jeg har ikke mottatt noe premie enda, så det kan virke som om dette stemmer. Er det noen måte å få tilsendt det på nytt til riktig adresse?
  2. E

    Juleølkonkurransen 2016 på Tautra

    Så, bare for at jeg (og andre) skal unngå å lure: Man kan altså både levere nye flasketyper og bjørnunger?
  3. E

    Berliner Weisse på speed

    #yolo som kidsa sier
  4. E

    Berliner Weisse på speed

    Jaja, brygget i går. Ferdig rundt kl 14. Heiv oppi .5 liter biola og lot speidelen stå på 40 grader. Av forskjellige grunner hadde jeg ikke tid til å sjekke PH og eventuelt koke / sette til gjæring før i kveld (kl 21 - altså 31 timer). PH 3.2/3.3 på 40 grader. Skulle tilsvare PH 3.0/3.1. Blir...
  5. E

    Berliner Weisse på speed

    Så en dude på speidel forumet som gjorde akkurat dette: https://forum.braumeisters.net/viewtopic.php?f=8&t=376
  6. E

    Berliner Weisse på speed

    Takk for (ekstremt kjapt) svar! Da blir det bw med rabarbra i helgen tror jeg!
  7. E

    Berliner Weisse på speed

    Ang starter... hva snakker vi da? 1040 base på 1 liter og så en halv liter biola? Er det bra eller dårlig med magnetrører her? Lacto er vel ikke så fan av o2?
  8. E

    Berliner Weisse på speed

    Vet egentlig ikke, men jeg har lest om folk som har surnet med probiotiske kapsler i speidel i alle fall. Burde jo være det samme... trodde det var mest stainless steel i den tingen jeg?
  9. E

    Berliner Weisse på speed

    Hei. Bare smetter inn et spørsmål eller to her. Biola, rett fra kartongen og oppi vørteren eller lager dere lacto starter på den? Og hvilken type biola? Naturell? Yoghurt? Bringebær? Noen som har brukt speidel til å syrne? Vurderer det nemlig...
  10. E

    La oss snakke om Saison gjær - Hvilken gjæringsprofil bruker du?

    Jeg har også brukt denne noen ganger Min favoritt er 18 grader i en uke. Deretter 22-24 grader og økning ca 1 grad per dag i en uke Syns det gir den riktige balansen av pepper/krydder og fruktighet. Markant gjærpreg er noe jeg setter pris på i en saison.
  11. E

    Resultater fra Juleølkonkurransen 2015

    Nå var det vel ikke selve definisjonene som ble litt rot med denne gangen. Det er en konkurranse, og definisjonene er en del av reglene. Dette tror jeg de fleste synes er ryddig. Om de endres eller ikke til neste år, så blir det nok tilsvarende ryddig. Personlig synes jeg akkurat den delen er...
  12. E

    Resultater fra Juleølkonkurransen 2015

    Beklager at jeg spør mye her nå, spesielt siden akkurat dette ville jo sannsynligvis ikke hatt noen innvirkning på resultatet, men jeg er likevel nysgjerrig: Med det mener du at dere fikk tilsendt disse etter 11.11 (som jeg ser er datoen for "uten tilsetninger")? En av de omtalte leverte jeg i...
  13. E

    Resultater fra Juleølkonkurransen 2015

    Hm, jeg ser at det er et par øl i begge flightene "uten tilsetninger" som spesifikt er "gjenkjent" som andre klasser (både "med tilsetninger" og "trad. norsk"). Mens den innledende oversikten kan se ut som sender øl videre fra kun en klasse. Har disse blitt bedømt i feil klasse da, eller hvis...
Topp