Nylig innhold av eivindl

  1. eivindl

    Karbonering av lager

    Karboneringstemp. Ser den... Takk
  2. eivindl

    Karbonering av lager

    Er det lurt å korke om på nytt?
  3. eivindl

    Karbonering av lager

    Eg har ein lager med OG 1058 som har gjæra på fersk gjær i 4 veker på 10 grader. Eg avslutta med 3 dagar på 15 grader og 3 dagar på 3 grader før omstikking. FG viste då 1018 og tydeleg restsødme. Tappa på flaske med 6 g/L sukker. Satte til karbonering på 20 grader. Etter 4 dagar testa eg...
  4. eivindl

    Lagring av gjærstarter

    Takker Jo-Helge! De er i fullt arbeid der oppe ser eg!
  5. eivindl

    Lagring av gjærstarter

    Har laga 2 gjærstartarar (2 liter) på kva kvar sin pakke wyeast 1028 london ale. Skal lage ein brown ale. Desse har stått i kjøleskapet ei veke. Skulle brygge i dag, men det skar seg. No er neste sjanse om ei veke. Kva gjer eg? Lar det stå ei veke til? lagar ny starter på dei eksisterande?
  6. eivindl

    SOLGT STC1000+ v1.08

    Sett meg også på venteliste!
  7. eivindl

    Gjærstartar til lager

    Eg skal lage mitt første undergjæra øl, og brygge 45 liter med FG 1052. Gjæra er 2 kober WLP 800 med best før 25. juni. Til overgjæra har eg nytta 2 lr kolbe (magnetrørar i 30 timar) med 1,5 liter på kvart rør. Kor mykje må til i ein lager? må eg ta det stegvis? Skal det pitchast på 10C?
  8. eivindl

    Gammal gjær

    3 liter?
  9. eivindl

    Gammal gjær

    Eg skal brygge ein Nærbøl APA 45 liter med OG 1048 - SG 1010. Eg har 2 rør med California WLP 051 best før 29.01.2015. Kor stor må gjærstarteren vere? kva blanding ekstrakt per liter må eg evnt ha?
  10. eivindl

    Karbonering og manglande kolsyre

    eg nyttar wlp002 med rimeleg bra startar.
  11. eivindl

    Karbonering og manglande kolsyre

    Ok. Eg har snudd på flaskene og sett dei endå varmare. Så får eg sjå om ei veke til.
  12. eivindl

    Karbonering og manglande kolsyre

    Eg har laga ein IPA 8,5%, som hadde ein FG på 1010. Av 40 liter tappa eg på eit 9 liters fat med kunstig karbonering. Resten tlsette eg 6 g sukker per liter, og flaska det. Fatølet har blitt fantastisk godt med passe kolsyre. Flaskene med sukkerlake har stått varmt (22 grader) i 2 1/2 veke utan...
  13. eivindl

    HJELP min bb30 slår seg ut

    Skjer det same med bb60. Skulle lage ein weissbeer i går - 45 liter. Stegmesk 3 nivå. Starta med 43C. Etter 20 min opp til 63C. Slo på elementa, men ingenting virka. Ingen lys og ingen effekt. Til slutt slo eg alt ut. Det var då brent fast vørter over elementa. Irriterande at eit brygg på 45...
  14. eivindl

    Slutter ikkje å gjære

    Tappa på flasker i går. FG på 1008 på pale ale'n, og 1012 på stout'n. Ingen avvik i smak eller lukt. Men det var tydeleg aktivitet i ølet. Når vil ein eventuelt merke om det er infisert? Ser heller ikkje at det skal vere infeksjon i tre ulike dunkar. Eg er svært nøyen på å vaske og la det ligge...
  15. eivindl

    Slutter ikkje å gjære

    Det er mange minutt mellom kvart plopp i gjærlåsen, men der er tydeleg aktivitet. Eg har brygga 15--16 brygg tidlegare utan liknande problem. Då har all aktivitet vore over etter max 8 -10 dagar. Det er andre brygget med gjærstartar. Det første gjekk veldig fint. Desse brygga har stått litt...
Tilbake
Topp