Takker for svar!
Diacetyl mener jeg å være greit kjent med, og jeg er bra sikker på at det ikke er den smaken jeg fornemmer her.
Svovel fra lagergjæring er jeg også godt kjent med. Den er mye mer direkte og markant egg/fis enn det jeg prøver å komme frem til.
Lukta/smaken jeg prøver å...
Frydenlund sitt fatøl er et populært butikkøl. Ingen personlig favoritt, men mange liker den.
Når jeg drikker den og sammenligner med andre industripils oppfatter jeg en smakskomponent jeg misliker, og som jeg ikke klarer å sette fingeren på.
Av og til får jeg den samme uønskede smaken i...
Mulig dette svaret kommer lovlig sent nå, men jeg har brygget flere mikser av tettnang og cascade i lys lager. Da bruker jeg 2:1 tysk/amerikansk. Magnum til bitterhumle. Kjempegodt og perfekt sommerøl.
Tror nok jeg vil gå for or som vedtype. Eik og bøk har jeg ikke for hånden atm. Hickory og Mesquite har jeg, men det er veldig kraftig smak og jeg tror ikke det vil passe. Torv styrer jeg unna i denne sammenheng :D
Hva med problemstillingen fuktig vs tørr malt? Det er og var vanlig å tørke...
Har et prosjekt på gang hvor jeg vil prøve å røyke egen malt. Malten skal inngå i en farmhouse kveik, typ 10-20%. Bruker maris otter som utgangspunkt.
Er det noen som har erfaring med å røyke egen malt? Vedtyper? Hvor lang tid? Hvor stor del av gristen? Ønsker et balansert brygg med tydelig...
Ja det kan du spørre om
Litt for å prøve noe nytt og som jeg skrev tidligere så var det litt for å prøve å finne en maltprofil som likner på urquell. Pils Urquell følger vel fortsatt et dekoksjonsprogram såvidt jeg vet.
Det er nok maillardreaksjoner uavhengig om det kokes av mikrobølger eller fra en kokeplate. Jeg har ikke merket noe sviing/forkulling i smak eller lukt. Kanskje hvis jeg lot den koke helt tørr, men det har jeg ikke prøvd.
Jeg har sett brülosofi-forsøket og registrert at de opplevde liten forskjell (I likhet ganske mange xbmt som skal undersøke en variabel). Jeg tror nå likevel at hvor mange dekoksjoner, hvor stor del av mesken og hvor lenge de blir kokt vil påvirke resultatet til slutt. Selvfølgelig vil det gi...
Haha ja det vil jeg tro:p
Prøvene er fra hovedmesken etter dekoksjonene er ført tilbake. Hver dekoksjon er på 1,5 kg, med veldig lite fri vørter utenom kornene. Hvis vi legger til grunn at 1 kg knust malt suger opp 1 l vann, vil det si at hver dekoksjon er i underkant av 20% av total korn.
Har...
I et forsøk på å komme nær maltprofilen til Urquell dette. Jeg la Hochkurz-programmet til grunn.
4 kg pilsner malt fra Best malz. 3 l vann per kg malt. Innmesk 62 grader, hold i 20 min. Trakk av 1,5 kg mesk med minst mulig væske, 15 min i mikro.
Tilbake i hovedmesken og justerte temp til 71...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.