Nylig innhold av Erik VH

  1. Erik VH

    Fikk ikke høyere OG

    Jeg benytter et hydrogenet og er kalibrert i vann ved 20 grader. Brukte omregningsformel til og begynne med, men stolte ikke helt på denne da resultatet ikke ble som forventet. Kjølte da ned til 20 òg resultatet ble det samme. Så svaret er at det ikke er noe galt, men at jeg måtte ha kokt...
  2. Erik VH

    Fikk ikke høyere OG

    Jeg brygget en Stout for ikke så veldig lenge siden. Target på OG var 1.076, etter å ha kokt vørteren fra 14,5 liter til 10 liter og da også benyttet de-koksjon ga jeg opp. Da stoppet OG på 1.072. Det skjedde rett og slett ikke noe mer hadde da kokt ganske "hardt" i 2 1/2 time. Skulle jeg ha...
  3. Erik VH

    Hvordan brygge Barleywine

    Nei angående sukker så måtte jeg velge noe passende i kalkulatoren. Det blir kun 1 kg ja, ingen candis utenom skjønner at spraymalt er bedre, tar den inn istedenfor sukker. Hvordan tilsettes enklest luft når jeg ikke får nok ved å røre? Bruker visp med drill, men det er ikke godt nok?
  4. Erik VH

    Hvordan brygge Barleywine

    Da tror jeg at jeg er i mål med Barley wine oppskriften, mangler kun valg av gjær. Har justert ganske kraftig på spesialmalten etter innspill. Forsøker da å lage en gjærstarter denne gangen. Og tilsetter 1 kg farin etter at stormgjæringen er ferdig. Noen som har innspill/tanker...?
  5. Erik VH

    Hvordan brygge Barleywine

    Takk for info. Fant en fin guide for hvordan dette med gjærstarter fungerer på følgende link : https://www.bryggselv.no/artikler/guider/gjarstarterguide.art Kan anbefales for dem som ikke er så stø på dette. For meg blir dette å ta ølbryggingen et hakk videre så dette blir veldig spennende...
  6. Erik VH

    Hvordan brygge Barleywine

    Ett spørsmål til på denne, det gjelder gjæring og mengde. Ut ifra Mr Malty må jeg ha 265 milliarder gjærceller. Jeg har aldri laget starter til gjær, men tenkte å prøve det i dette brygget (det er kanksje også nødvendig). Mr. Malty oppgir en starter med volum på 3.7 liter. Det høres jo helt...
  7. Erik VH

    Hvordan brygge Barleywine

    Takk for tipset.
  8. Erik VH

    Hvordan brygge Barleywine

    Ok, men når du har i spraymalt etter at gjæring en har tatt til, har du ingen mulighet til å justere OG. Altså må man kunne ha en klar formening om hvor mye spraymaltmengden påvirker OG...? Finnes det noen formler for dette..?
  9. Erik VH

    Hvordan brygge Barleywine

    OK, da er det brakt på det rene at både spraymalt evt. farin tilsettes mot slutten av koketiden. Det som da gjenstår mtp. spray/sukker er å finne ut hvor mye som skal tilsettes. Dette med OG avhenger av flere ting, deriblant koketid og Spray-/sukkermengde. Men jeg antar at det ikke er OK å...
  10. Erik VH

    Hvordan brygge Barleywine

    Prøver å blåse litt liv i denne tråden igjen, da barley vinen fortsatt ikke er laget. Nå er jeg imidlertid nærmere enn noen gang, det ble noen andre brygg som "kom i veien først". Planen er nå å kjøre med følgende maltsammensetning; Munich 36%, pale ale 12%, Special B 9%, Caramunich 9%...
  11. Erik VH

    Gjæring stopper på 1.020, tilsette sukker?

    Ja jeg har brukt en Safale S-04 med en gjæringstemp på 18 grader. En gjær som er ukjent for meg. Jeg har brukt S-05 noen ganger. Erfaringsmessig pleier dette med gjæring gå veldig bra. Som nevnt har jeg opplevd en gang før at det stopper på 1.020 der target har vært like under 1.020. Da...
  12. Erik VH

    Gjæring stopper på 1.020, tilsette sukker?

    Ja den har stått på 1.020 siden onsdag. Mesketemperatur kan vel også spille inn her. Jeg var inne i loggen og ser at jeg har mesket på hhv. 63, 66 og 69 grader.
  13. Erik VH

    Gjæring stopper på 1.020, tilsette sukker?

    Ok, takk for innspill. Jeg lar den være som den er og flasker.
  14. Erik VH

    Gjæring stopper på 1.020, tilsette sukker?

    I rekkefølge, 27, 27, 13, 13, 10 og 8 prosent. Det blir knappe 100.
  15. Erik VH

    Gjæring stopper på 1.020, tilsette sukker?

    Vel julekaker eller ei,jeg har brukt, pilsner, Munich, crystal, flaket havre, flaket ris og sjokolade + masse forskjellige krydder.
Tilbake
Topp