Nylig innhold av ErikSøl

  1. ErikSøl

    Manuell ølbrygger Expondo

    Etter #73 takket min gode BB 30 V2 for seg. Jeg ble trist. Den har tjent meg godt Og gitt mye erfaring. Hadde ikke lyst på helautomatisk maskin. Takket være gode og saklige innlegg her ble sorgen kortvarig. Nå har jeg bestilt meg en Digiboil med oppgraderingen meskekar og silbunn. Regner med at...
  2. ErikSøl

    Brygging med kveik - erfaringer?

    Oppdatering, krise avlyst. :) Nå har det gått 10 dager siden jeg la ølet på fat. Det har stått i kjelleren på ca 13 grader og modnet. Det ble et ganske syrlig øl, men godt og friskt å drikke.
  3. ErikSøl

    Brygging med kveik - erfaringer?

    Jeg har akkurat satt min første «starter» med kveik og begir meg inni det ukjente. En Tormodgarden. Jeg synes starteren lukter surt «eple». Er det en riktig lukt? Hadde forventet vanlig «gjærlukt», men slik er kasnkje ikke kveiken? Har du noen erfarimger å dele?
  4. ErikSøl

    Britisk øl - helt ut?

    Well put!
  5. ErikSøl

    Skumme av

    Gammel tråd, men allikevel. :-) Det er klart jeg skummer av vørteren! Prøv å lage en kraft basert på f.eks kjøtt og knoker uten å skumme. Resultatet blir en grå proteinsuppe. Jeg liker ikke tanken på at øllet mitt skal lide en slik sjebne. Det koster lite innsats å skumme. Et døslag og litt...
  6. ErikSøl

    Fermentis Safbrew BE-256 (tidligere Abbaye)

    Jeg brukte Safbrew Abbaye for første gang i går. Har nøyaktig lik opplevelse som deg. Det lukter svovel i gjærkammeret mitt. Den står og gjærer fint på 18 grader. Jeg har vært borti lignede lukt tidligere, men kan ikke huske hvilket gjær det var. Det gikk uansett bra med øllet den gangen. Har...
  7. ErikSøl

    Oppskrift på Steamer

    Nå skal jeg lage min variant av OMBs Steamerøl fra boka "Hånd til munn". Dette blir den 6. Utgaven jeg skal lage. Hittil har jeg gjæret ølet ved 16-18 grader og det smaker godt. Men man bør jo prøve noe nytt av og til. :-) Denne gangen tenkte jeg å prøve 21 grader, slik oppskriften i boka sier...
  8. ErikSøl

    Bilde av ditt øl!

    En liten prøvesmak av min første Saison. Brukte Belle saison- gjær. Nydelig øl. Ser frem til neste prøvesmak. :-)
  9. ErikSøl

    Bryggeinstruks for BB30

    Hei CamØrn Fin oversikt. Jeg starter alltid med 23 liter vann. Bruker mellom 5,5- 7 kg malt avhengig av hva jeg skal brygge. Men det blir mye vann oppi BBn med fullt maltrør. Hvor mye malt bruker du?
  10. ErikSøl

    Lav FG !!!

    Har nettopp brukt Belle Saison for første gang og opplevde akkurat det samme. Livlig og villig arbeid fra gjæren ned til 1.002 ( etter 8-9 dager). Faktisk enda lavere de siste dagene på 26 grader i gjærrommet. Nå i kveld har jeg prøvesmakt den første flasken etter karboneringen for 10 dager...
  11. ErikSøl

    Mer synligjøring av retningslinjer

    Jeg liler "tommelopp" "smileys" "likerknapp" og andre små tegn og digitale gester. Det er en fin måte å gi respons.
  12. ErikSøl

    Brukte altfor mye bitterhumle

    Lag en IPA. Tørrhumling 80- 100 gr i 9 dager med en frisk humletype, kan gjøre susen.
  13. ErikSøl

    California Common

    Jeg kan anbefale oppskriften fra Oslo Mikrobryggeri i boka Ølbrygging fra hånd til munn. Den har jeg brukt flere ganger med litt forskjellige gjær, men den smaker steamerøl hver gang! :-)
  14. ErikSøl

    Belle Saison

    Jeg skal prøve denne Belle Saison for første gang. Har jeg forstått det riktig at jeg bør gjøre på noe høyere temperatur enn de "vanlige" 18- -22 gradene? Kan det f.eks passe å starte på 22 og avslutte opp mot 30 grader? Er det da det blir Saison?
  15. ErikSøl

    Mengde malt i BeerBrew 30 v3

    Er det slik at jeg kan få et bedre utbytte ved å bruke mindre malt i min BB? Jeg har ofte lagt meg på ca 6 kg malt ( litt avhengig av oppskrift), men oppdaget forleden at jeg fikk høyere OG en dag jeg brygget øl med mindre malt i røret. Jeg hadde bestillt feil og endte opp med drøye 5 kg...
Tilbake
Topp