Nylig innhold av Espen Breivik

  1. Espen Breivik

    Italiensk pils

    Tenker å dryle til med denne i helga. Har noe restehumle så derfor litt vel mange forskjellige. Hva sier ekspertisen?
  2. Espen Breivik

    "Pils" og pilsdefinisjoner

    Ja - og grunnen til at jeg fremhevet dette er at jeg syns man bør unngå veldig spesielle referanser som mange kan være usikker på hva er. Da bør det heller beskrives litt eksplisitt. Vi vil jo at dette skal være noe som er forståelig og tilgjengelig.
  3. Espen Breivik

    Dele bilder på forumet

    Flyttet fra Ukens øl. Sliter også med å få lagt inn bilder direkte fra iPhone - de blir for store -fungerte en stund ved at jeg fikk spørsmål om størrelse ved opplastning - men det har forsvunnet uten at jeg har skjønt hvorfor…
  4. Espen Breivik

    "Pils" og pilsdefinisjoner

    Må bare spørre hva "lys brødkrumme" er for noe. Smørloff er jeg også litt usikker på. Er det loff med påsmurt smør, eller loff med ekstra mye smør? :)
  5. Espen Breivik

    Fersk gjær-rask lagring

    Gjorde akkurat det samme nettopp - hadde lignende forløp på samme temperatur. Ganske kjapp i starten, tar litt tid med de siste poengene. Endte på FG 1.008 (med OG på 1.054). Lot den stå 12 dager før CC, kanskje på grensa men flatet bra ut på slutten
  6. Espen Breivik

    Monkey Brew Revisited - 17. April 2024 kl 1900

    Takk til Pål på MonkeyBrew for en veldig interessant omvisning på Eikeloftet og Surølsrommet samt noen deilige smaksprøver!
  7. Espen Breivik

    Monkey Brew Revisited - 17. April 2024 kl 1900

    Det er fremdeles noen ledige plasser på omvisningen på Monkey Brew kl 19:00 i kveld - 17. april - i Trondheim i lokalene til Monkey Brew på Nyhavna. Det er tak på antall deltakere.
  8. Espen Breivik

    Italiensk pils

    @Kold Brygg du brygge noen Tyske IPA med bra humlekarakter - hvor mye g/l brukte du i de forskjellige tilsetningene? Mistenker at man kanskje må ta i litt.
  9. Espen Breivik

    Ettergjæring med Brett på flasker (WLP 650)

    'Bretta' en litt mislykket Belgisk Blå Chimay-klone med WLP560 september 2022 og pakket inn i en søppelsekk i tilfelle flaskebomber. Det som er morsomt er at jeg har pakket de bort på en plass utenom de andre ølene i romtemp, derfor glemmer jeg denne og kommer på den igjen. I starten var den...
  10. Espen Breivik

    Italiensk pils

    Veldig godt poeng - ser du har brukt Perle på @ 30 min tidligere, og ser noen av de artiklene også har en tidlig tilsetning - så planlegger å gjøre det. Har noen små rester av Tettnager og Saphir jeg kan bruke som tørrhumle. Gleder meg allerede.
  11. Espen Breivik

    Italiensk pils

    Skal planlegge en italiensk pils nå - kjøpte en Svartberget italiensk pils i Åre i påsken og den var god. Prøvde på dip-hopping i sist tysk-aktige pils med Mittelfruh på 3 g/l men syns det ble litt lite av den krydrede smaken jeg gjerne vil ha. Ser Perle er foreslått her som sikkert er smart...
  12. Espen Breivik

    Tråden for dumme spørsmål.

    Hehe - slutt å få meg til å reflektere over sånne investeringer!
  13. Espen Breivik

    Tråden for dumme spørsmål.

    Det er er poeng - har denne som er «rimelig» og tar liten plass https://brewshop.no/produkt/tapping-av-ol/boksing-av-ol/benchmk-drill-powered-can-seamer Men ja - er stiv entry-pris
  14. Espen Breivik

    Tråden for dumme spørsmål.

    Det er null problem å karbonere på boks, det største problemet er etter min mening at man ikke ser sedimenter ved helling til glass / drikking, og mange forventer ikke å ha bunnfall fra boks. Flaskevasking tror jeg er det kjipeste jeg opplever med hele hobbyen og det er grei nok pris for tomme...
  15. Espen Breivik

    Tapcooler vs duofiller

    Har bare prøvd tapcooler med nanocanner - det er litt plunder å få det skikkelig tett når man fyller, krever en del trening å få det til skikkelig. Fordelen er at det er veldig enkelt i bruk med få deler.
Tilbake
Topp